Slujba Arhiereasca in Parohia Vadu Lat – Bolintin

Slujba Arhiereasca in Parohia Vadu Lat – Bolintin

Biserica Ortodoxa s-a aflat in data de 28 februarie 2010 in Duminica a II-a din Postul Mare (Sf. Grigorie Palama), prilej de bucurie duhovniceasca pentru enoriasii bisericii „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil", care si-au primit arhipastorul.


Astfel, Preasfintitul Parinte Ambrozie, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi si in prezenta a numerosi credinciosi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica Parohiei Vadu Lat, Protopopiatul Bolintin.

Cu aceasta ocazie, Chiriarhul locului a hirotonit intru diacon pe teologul Costel Voicu, iar pentru activitatea desfasurata in plan pastoral-misionar si administrativ-gospodaresc, parintele Dinca Iulian, parohul bisericii, a primit distinctia de iconom si distinctia eparhiala „Vrednicia Vlasceana".

De asemenea, intaistatatorul eparhiei a hirotesit intru duhovnic pe parintele Nita Ionut, slujitor al Paraclisului Spitalului Bolintin Vale. in cuvantul de invatatura, Preasfintitul Parinte a vorbit celor prezenti despre invataturile desprinse din pericopa evanghelica in care a fost prezentata minunea vindecarii slabanogului din Capernaum, subliniind importanta credintei, care reprezinta o conditie esentiala in dobandirea mantuirii, ea fiind calea prin care primim harul divin, care ni se ofera prin Hristos.

Totodata, Preasfintia Sa a vorbit si despre viata, activitatea si invataturile Sf. Grigorie Palama care a putut situa doctrina fiintei si a energiilor in interiorul unei sinteze bi­blice si personaliste, hristologice si sacramentale, evitand, astfel, sa-si in­chida teologia in categoriile unei sistematizari filozofice, lucru care ii con­ferea acesteia o rationalitate mai inalta, asa cum spunea A. Halleux.

EPISCOPIA GIURGIULUI

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.