publicat în: Arhivă

Vecernie a COCC Detroit (7 martie), Duminica Crucii, 18:00, in Catedrala Ortodoxa Romana Sf. Gheorghe, Southfield

Lacasuri Ortodoxe: din Detroit
Consiliul Bisericilor crestin-ortodoxe din Mitropolia Detroit (COCC), isi continua seria de "5 vecernii in Duminicile Postului Mare" cu ce-a de-a treia, in data de 7 martie, Duminica Crucii, la ora locala 18:00, in Catedrala Ortodoxa Romana Sf. Gheorghe, 18405 W . Nine Mile Road, Southfield.


Parintele Roman Star din Biserica ortodoxa Sf. Inochentie al Irkutsk-ului, Redford, presedinte al Fratiei Ortodoxe Clericale Sf. Ioan Gura de Aur a Mitropoliei din Detroit, si consilier spiritual al COCC, va oficia slujba, alaturi de alti membri ai Fratiei Clericale.

Preasfintitul Mark, episcop al Episcopiei de Toledo si al Jumatatii vestice a Arhiepiscopiei Crestin-Ortodoxe Antiohiene auto-cefale din America de Nord va tine o predica, cu aceasta ocazie.

Un cor inter-ortodox, sub conducerea Victoriei Kopistianski, dirijor al corului Bisericii Sfanta Treime Biserica Ortodoxa, Detroit, va canta in timpul slujbei.

Publicul general, precum si crestinii ortodocsi, sunt invitati sa participe la slujba.

COCC desfasoara o serie de slujbe ale Vecerniei, anual, in timpul celor cinci duminici din Postul Mare ortodox. Primele doua slujbe din acest an au fost in zilele de 21 februarie 2010, respectiv 28 februarie 2010, la Biserica Ortodoxa Antiohiana St Mary, Livonia, si in Biserica Ortodoxa Sarba Sfantul ?tefan Dechani, Warren.

Ultimele doua slujbe vor avea loc in 14 martie, la Catedrala Ortodoxa Sf. Petru si Pavel, Dearborn Heights, si in 21 martie 2010, la Biserica Ortodoxa Sfantul Duh (Patriarhia bulgara), Sterling Heights.

COCC, o organizatie clericala cu o vechime de 53 de ani, reprezinta diferite biserici canonice ortodoxe din Mitropolia Detroit si sponsorizeza o serie de evenimente, organizatii, programe caritabile, educationale si programe de sensibilizare.

© Carmen_Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010