Boboteaza in Rusia: peste 200 de persoane intoxicate cu

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Boboteaza in Rusia: peste 200 de persoane intoxicate cu… apa sfintita

Mai mult de 200 de persoane au fost grav intoxicate cu apa sfintita, in timpul sarbatorii religioase a Bobotezei, in Irkutsk (Siberia), au declarat in aceasta saptamana autoritatile, desi majoritatea rusilor considera ca aceasta Aghiazma trebuia sa aiba virtuti miraculoase.


269 de cazuri de "infectie severa intestinala, dintre care 156 pe copii, au fost identificate in ultimele zile intr-un cartier din acest oras, nu departe de Lacul Baikal, s-a spus intr-o declaratie a filialei regionale a autoritatilor din domeniul sanatatii ruse. 125 se gaseau inca in ziua de miercuri, 27 ianuarie 2010, internate in spital.

Boboteaza in Rusia: peste 200 de persoane intoxicate cu… apa sfintita

Potrivit autoritatilor, ancheta a aratat ca infectia s-a raspandit prin "apa luata de catre locuitorii din Irkutsk, in data de 19 ianuarie 2010, din Biserica Arhanghelului Mihail", dar si din lacurile din apropiere, la care s-au oficiat slujbe religioase.

Apa de la robinetul Bisericii s-a dovedit a fi sigura pentru consum. Pe de alta parte insa, mai multe categorii de virusi au fost detectate in apa din izvorul subteran al Bisericii si in lacuri, declarau autoritatile.

Boboteaza in Rusia: peste 200 de persoane intoxicate cu… apa sfintita

La fiecare 19 ianuarie, mii de de credinciosi ai Bisericii Ortodoxe Ruse (c.Iul.) celebreaza Botezul lui Hristos in Iordan, prin cufundarea de trei ori in apa.

Multi credinciosi isi fac, in plus, cu aceasta ocazie, provizii mari de apa sfintita, apreciindu-i virtutile vindecatoare, pentru a le ajunge intregul an.

© Carmen_Ana / redactie – informatie publicata in saptamanalul "Monitor Lacasuri Ortodoxe" (2/2010)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.