Ultra-catolicii polonezi: cruciada impotriva unui concert al Madonnei

Lacasuri Ortodoxe: din Polonia

Ultra-catolicii polonezi – cruciada impotriva unui concert al Madonnei

Un mic grup de ultra-catolici polonezi se impotrivesc organizarii unui concert al cantaretei americane Madonna, programat pe data de 15 august, la Varsovia, care, in ochii lor, risca sa fie o blasfemie in chiar ziua Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului.


"Cantareata Madonna este perversa. Cauta sa socheze, afisandu-si corpul sau si erotismul. Ne putem astepta la orice, din partea acestui concert. S-ar putea sa-si creeze singura placeri, pe scena, sub influenta drogurilor" , a spus Marian Brudzynski catre AFP, seful "Comitetului pentru Apararea Credintei si Traditiei” – Pro Polonia.

Comitetul sau a cerut municipalitatii sa anuleze “concertul scandalos” al cantaretei, intr-un moment sfant pentru catolici.

Nici Biserica Catolica si nici partidele politice de dreapta sau chiar ultra-catolicii Radio Maryja nu au sprijinit initiativa grupului Brudzynski.

Pe langa sarbatoarea religioasa, in Polonia are loc si o mare sarbatoare nationala, a Armatei poloneze, in memoria victoriei asupra bolsevicilor, din timpul razboiului ruso-polonez, in anul 1920.

Brudzynski a trimis o scrisoare presedintelui Lech Kaczy?ski cerandu-i sa intervina in anularea concertului. "Madonna este anti-icoana Fecioarei, dovedind-o in mod repetat, satirizand credinta catolica."

Numai, Lech Wa??sa, lider al sindicatului Solidaritatea si detinator al Premiului Nobel pentru Pace, a fost de parere ca putea fi aleasa o alta data pentru concert.

"in aceasta zi – zi de mare sarbatoare religioasa a polonezilor – nu ar trebui sa aiba loc acest tip de confruntare", a spus Walesa recent.

"Nu vreau ca, in aceasta zi, cineva sa ma impiedice sa ma rog. Madonna, imi place ca si cantareata, dar in acesta zi as vrea sa pot sa ma rog si sa ma adun."

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.