“Sex and the City” – film interzis

Lacasuri Ortodoxe: din DUBAI, 7 august 2009

"Sex and the City" – film interzis in Dubai

Dubaiul a refuzat autorizarea filmarii unoi secvente din filmul "Sex and the City", in Golful Emiratelor, dupa examinarea scenariului – raporteaza un ziar local de astazi, vineri 7 august 2009.


Dubai Studio City (DSC), care are ca scop atragerea productiei audiovizuale internationale, a indicat faptul ca cererea a fost respinsa la recomandarea autoritatilor – conform cotidianului “The National”.

Scenariul filmului

, o adaptare a serialului TV cu Sarah Jessica Parker, a fost prezentat autoritatilor in cauza, pentru a fi examinat, "tinand seama de structurile sociale multi-culturale si de perceptii", a indicat cotidianul, citand un comunicat al DSC .

Textul, care nu ne ofera alte detalii, sugereaza ca filmul, inclusiv titlul, pot ofensa lumea musulmana, prima editie a filmului fiind interzisa in cinematografele de aici.

Scenele explicite de sex, din filmele straine, sunt de obicei cenzurate in cinematografele din Dubai, in timp ce subtitrarile in limba araba evita frazele care ar reflecta un limbaj nepermis. DVD-urile care contin astfel de scene sunt cenzurate si ele, iar accesul la astfel de site-uri de Internet este blocat.

Dubaiul are majoritatea populatiei (80%), straina, de religii diferite.

Dar, Dubaiul, care isi propune sa devina un centru regional al turismului si al afacerilor, isi demonstreaza angajamentul fata de valorile Islamului, extrem de respectate de catre populatia locala.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.