Andrei Serban la Paris, cu “Spovedanie la Tanacu”

O poveste cutremurătoare cu mesaj universal și regia provocatoare a lui Andrei Serban. Spectacolul Spovedanie la Tanacu, spectacol al Teatrului Odeon, produs de Institutul Cultural Român, va avea trei reprezentații la Paris, în sala de teatru a Palatului Béhague, în datele de vineri 19 decembrie (ora 20h30) și sâmbătă 20 decembrie (orele 18 și 21).

Dramatizarea Tatianei Niculescu-Bran după propriul roman documentar pleacă de la povestea călugăriței răstignite într-o mânăstire din Moldova în 2005. Montarea lui Andrei Serban este o căutare a echilibrului între tradiție și modernitate, o provocare de a reflecta la întrebarea fundamentală a societății contemporane : unde sfârșește individul și unde începe societatea ? Piesa vorbește despre o Românie cu repere vagi, dar demersul poate fi extrapolat la scară universală.

Proiectul cu mulți părinți (ICR București, ICR New York, ICR Paris, Academia itinerantă de teatru Andrei Serban, Asociația Ecumest) a mai fost prezentat la New York, București și alte orașe românești, de fiecare dată urmat de dezbateri cu publicul. La Paris, piesa va fi precedată de o lansare a volumelor lui Andrei Serban – Călătoriile mele.

Teatru și operă (editura ICR) și Tatianei Niculescu-Bran – Cartea judecătorilor și Spovedanie la Tanacu (Humanitas), în prezența autorilor și prezentate de criticul de teatru George Banu și de savantul Basarab Nicolescu.

Informatii suplimentare : www.icr.ro; www.institut-roumain.org

Robert Adam

Chargé de presse

Institut Culturel Roumain de Paris

1, rue de l’Exposition 75007 Paris

Tél: +331 47 05 15 31

Fax: +331 47 05 15 50

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.