Drept la replica:

MITROPOLIA CLUJULUI, ALBEI, CRI?ANEI ?I MARAMURE?ULUI
ARHIEPISCOPIA VADULUI, FELEACULUI ?I CLUJULUI

Domnului VLAD MACOVEI
Redactor sef al „Evenimentul Zilei”
Stimate Domnule Macovei,

Cluj-Napoca, 20 august 2010
Nr. 2925 / 2010


in baza legii dreptului la replica va rugam sa inserati in proximul numar al publicatiei Dvs. textul de mai jos:
in paginile cotidianului „Evenimentul Zilei”, de vineri, 20 august 2010 a aparut articolul „Dosarul Banca Transilvania: conexiuni la cele sfinte”, sub semnatura jurnalistilor Ionut Stanescu si Mihai ?oica.

Articolul induce cititorilor o cheie falsa de lectura, prin alaturarea Mitropoliei Clujului si a numelui Arhiepiscopului si Mitropolitului Bartolomeu cu presupuse fraude financiare comise de mai multe persoane si firme clujene, anchetate in prezent de organele in drept.

Cu toate ca organele judiciare au citat si persoane din familia parintelui Neculai Buda, inspector la Arhiepiscopia Clujului, de altfel o persoana de o probitate morala si profesionala desavarsita, nu trebuie facuta nici macar aluziv vreo legatura intre institutia Bisericii si presupusele fraude, pentru a nu dezinforma
cititorii si a nu descalifica un demers jurnalistic, de altfel legitim intr-un stat de drept.

Pe de alta parte, ne permitem sa le amintim celor doi semnatari ai articolului ca asupra unui astfel de demers jurnalistic, instrumentat intr-un vadit scop publicitar, prin referiri fortate la persoane si institutii ale Bisericii, care nu au nicio legatura cu ancheta derulata, planeaza suspiciunea calomnierii si a denigrarii.
in concluzie, cei doi autori ai articolului au obligatia profesionala si morala a unei reparatii publice.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei
Pr. Bogdan Ivanov

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 30/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.