Multi spun ca Statul Israel e legitim, dar asta nu inseamna neaparat ca asa si este!

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Un material video cu episcopul catolic fundamentalist Williamson, aparut pe Dailymotion

Episcopul fundamentalist Richard Williamson, urmarit in Germania pentru afirmatiile sale negationiste la adresa Holocaustului, incepand de anul trecut, reapare intr-un video postat pe Dailymotion, joi 14 ianuarie 2010, indica cotidianul La Croix, in editia sa de miercuri, 21 ianuarie 2010.


Multi spun ca Statul Israel e legitim, dar asta nu inseamna neaparat ca asa si este!

in acest film, de aproximativ 13 minute, prelatul britanic ii raspunde in limba franceza lui Pierre Panet, care a fost candidat pe lista sionista a lui Dieudonné in alegerile europene.

intrebat despre Israel, acesta afirma ca intreaga lume "considera acest Stat ca fiind legitim, dar aceasta nu inseamna neaparat ca el si este asa".

Raspunzand la o alta intrebare, acesta a afirmat ca este urmarit in Germania pentru ca "a contestat numarul de sase milioane de evrei gazati. Iar aceasta afirmatie, daca nu stiati, este o crima conform legislatiei germane, astfel incat m-au si atacat".

Episcopul Richard Williamson, in calitate de functionar responsabil al Seminarului Societatii Sfantului Pius al X-lea in Argentina, a negat uciderea evreilor in camerele de gazare, in timpul unui interviu difuzat de televiziunea suedeza in 22 ianuarie 2009. Acesta este unul dintre cei patru episcopi ai miscarii fundamentaliste a Societatii Sf. Pius al X-lea, carora Papa Benedict al XVI-lea le-a ridicat excomunicarea, in data de 24 ianuarie 2009, o decizie care a cauzat reactii in randul comunitatii evreiesti, dar si intre catolici.

Multi spun ca Statul Israel e legitim, dar asta nu inseamna neaparat ca asa si este!

Materialul video despre episcopul Williamson este difuzat in momentul in care, legat de Societatea Sfantului Pius al X-lea, angajata cu Vaticanul in conservarea de tip teologic, Papa spera ca acesti fundamentalisti sa revina in randul Bisericii, desi acestia continua sa conteste o parte importanta din evolutiile Conciliului Vatican II, printre care ecumenismul si dialogul cu evreii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.