Coptii egipteni protesteaza pentru casatoria civila

Coptii egipteni au chemat luni, 4 iulie 2011, la un protest programat pentru joi, in fata Ministerului Justitiei, pe tema casatoriei civile.

Biserica Ortodoxa din Egipt permite divortul doar in caz de adulter sau de schimbare a religiei, permitandu-le vaduvilor si vaduvelor sa se recasatoreasca. Autoritatile egiptene nu recunosc casatoriile civile care au loc fara acordul Bisericii, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Grupul de presiune “Coptii pentru casatoria civila”, cheama la organizarea de proteste, prin care sa i se ceara Guvernului sa aprobe o lege care sa le permita acestora dreptul de a efectua casatorii civile independente de implicarea Bisericii Copte.

coptii pentru casatoria civila

Cele trei denominatiuni principale crestine din Egipt discuta in prezent pe marginea legii statutului personal pentru non-musulmani.

Biserica Catolica a spus ca Biserica Ortodoxa are o pozitie unanima privind divortul, care este permis doar in caz de adulter, si indeamna conducerea copta sa faca acelasi lucru, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.