Tuesday 12 october 2010

Numele “Voikov” ar putea sa dispara de pe harta Moscovei

Piotr Voikov Numele "Voikov" ar putea sa dispara de pe harta Moscovei

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova / Interfax
Valeri Vinogradov, viceprimarul Moscovei, nu exclude posibilitatea ca strazile numite dupa figura revolutionarului si asasinului familiei Tarului Nicolae al II-lea, Piotr Voikov, sa fie redenumite.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Aceasta chestiune va fi discutata in continuare, asa dupa cum vede si intelegea societatea actuala. Este nevoie sa realizam o serie de consultari, si un sondaj printre localnici", a declarat el pentru Interfax, in ziua de vineri, 8 octombrie 2010.

Vinogradov a amintit ca astfel de intrebari sunt luate in calcul de catre comisia interdepartamentala speciala.

"Da, exista chestiunea Voikov, ea a fost ridicata de mai multe ori, si acesta a fost de mai multe ori luata in considerare in sesiunile Comisiei. Cu toate acestea, Comisia nu a gasit argumentele puternice pentru redenumire. Nu putem reveni la vechile nume ale strazilor numite dupa Voikov, intrucat nu exista niciun nume vechi, dar aceasta tema poate deveni un subiect de discutie in continuare", a garantat viceprimarul.

O statie de metrou si unele strazi din nordul Moscovei sunt numite dupa Voikov. Unul dintre cartierele capitalei este, de asemenea, numit dupa acesta.

Proiectul public al Bisericii a solicitat frecvent autoritatilor Moscovei sa ajute la redenumirea statiei de metrou Voikovskaia si a patru strazi Voikovskaia.

Voikov a participat la executarea familiei Tarului. Exista o versiune ca el ar fi furnizat si acidul folosit in distrugerea trupurilor neinsufletite ale lui Nicolae al II-lea si ale rudelor acestuia.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile