Numele “Voikov” ar putea sa dispara de pe harta Moscovei

Piotr Voikov Numele "Voikov" ar putea sa dispara de pe harta Moscovei

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova / Interfax
Valeri Vinogradov, viceprimarul Moscovei, nu exclude posibilitatea ca strazile numite dupa figura revolutionarului si asasinului familiei Tarului Nicolae al II-lea, Piotr Voikov, sa fie redenumite.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Aceasta chestiune va fi discutata in continuare, asa dupa cum vede si intelegea societatea actuala. Este nevoie sa realizam o serie de consultari, si un sondaj printre localnici", a declarat el pentru Interfax, in ziua de vineri, 8 octombrie 2010.

Vinogradov a amintit ca astfel de intrebari sunt luate in calcul de catre comisia interdepartamentala speciala.

"Da, exista chestiunea Voikov, ea a fost ridicata de mai multe ori, si acesta a fost de mai multe ori luata in considerare in sesiunile Comisiei. Cu toate acestea, Comisia nu a gasit argumentele puternice pentru redenumire. Nu putem reveni la vechile nume ale strazilor numite dupa Voikov, intrucat nu exista niciun nume vechi, dar aceasta tema poate deveni un subiect de discutie in continuare", a garantat viceprimarul.

O statie de metrou si unele strazi din nordul Moscovei sunt numite dupa Voikov. Unul dintre cartierele capitalei este, de asemenea, numit dupa acesta.

Proiectul public al Bisericii a solicitat frecvent autoritatilor Moscovei sa ajute la redenumirea statiei de metrou Voikovskaia si a patru strazi Voikovskaia.

Voikov a participat la executarea familiei Tarului. Exista o versiune ca el ar fi furnizat si acidul folosit in distrugerea trupurilor neinsufletite ale lui Nicolae al II-lea si ale rudelor acestuia.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.