Imagine (relatie) fireasca, la nivel inalt,  Stat-Biserica in Rusia: Patriarhul si Svetlana lanseaza porumbei de Bunavestire

Patriarhul Kirill si Svetlana Medvedeva lansand in aer porumbei de Bunavestire 2011

Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii a prezentat-O pe Maica Domnului ca fiind un exemplu pentru toate femeile moderne.

"Este un ideal de femeie, Ea este un ideal al unei persoane.

Cand spunem ca Ea este mai mare decat toti Ingerii si Arhanghelii, atunci trebuie sa tinem cont ca aceasta nu inseamna ca discutam despre un corp celest, ci despre o persoana intr-adevar reala", a spus Patriarhul dupa Liturghia oficiata in urma cu o saptamana, de Bunavestire (c.Iul.), la Catedrala Buna Vestire din Kremlin.

KSLCatalin


Sotia presedintelui rus, prima doamna a Rusiei, Svetlana Medvedeva, a fost si prima persoana care s-a impartasit din mana Patriarhului Kirill cu aceasta ocazie.

Patriarhul Kirill si Svetlana Medvedeva lansand in aer porumbei de Bunavestire 2011

Potrivit Primatului, Maica lui Dumnezeu "are o misiune speciala in aceasta lume; Ea sta in fata Altarului lui Dumnezeu si se roaga pentru Biserica si pentru toti cei care Ii cer ajutorul, si Ea este un ideal si un mare exemplu de urmat".Patriarhul Kirill si Svetlana Medvedeva lansand in aer porumbei de Bunavestire 2011

Dupa predica, Patriarhul Kirill si intaia Doamna, Medvedeva, au lansat in aer porumbei din pridvorul Catedralei, un simbol cunoscut al Sfantului Duh in intreaga Ortodoxie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.