Azerbaidjan – un exemplu in mentinerea relatiilor de toleranta etnica si religioasa

Ilham Aliyev Lacasuri Ortodoxe: din Baku, Azerbaidjan
Azerbaidjanul este pregatit sa impartaseasca experienta sa de mentinere a relatiilor de toleranta etnica si religioasa cu restul lumii, afirma pe fondul discutiilor legate de necesitatea promovarii diversitatii culturale, presedintele azer, Ilham Aliiev.


"Problema diversitatii culturale si cea a multiculturalismului sunt discutate astazi, in linii mari. Si, daca cineva se opune multiculturalismului astazi, atunci sunt obligat sa-l intreb: ce poate sa ofere in locul acestuia?”, a declarat Aliiev in cadrul unui forum cultural mpndial, tinut in Baku, in urma cu cateva zile.

Alegerea localitatii Baku, pentru gazduirea acestui forum nu a fost una accidentala, deoarece Azerbaidjanul are traditii de-a lungul mai multor secole de toleranta religioasa si etnica, a mai spus el.

"Reprezentantii diferitelor etnii si credinte au trait mereu aici ca o familie si au fost protejati de Stat. Dorim ca si alte tari sa studieze experienta noastra si sa fie interesate de aceasta, pentru ca aceasta experienta este unica", a spus liderul azer.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.