Biserica Ortodoxa Sarba a tras singura intre fratii ecumenisti, joi, clopotele

Lacasuri Ortodoxe: din Belgrad
Biserica Ortodoxa Sarba a tras singura intre fratii ecumenisti, joi, clopotele – doar pentru dreptate

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sarbe, Mitropolitul Irinej, a cerut joi, 22 iulie 2010, ca decizia privind Kosovo sa nu fie una care sa insemne "un mar al discordiei vesnic", incat sa ii satisfaca atat pe sarbi cat si pe albanezi.

©Traducere si redactare: KSLCatalin pentru Lacasuri Ortodoxe®


"Ma rog ca cei care decid sa ia o decizie satisfacatoare atat pentru noi cat si pentru vecinii nostri, care sa nu insemne un mar al discordiei vesnic prin care sa ni se aduca noua si lor nefericirea", a spus Episcopul Irinej, citat de Agentia de stiri Beta.

Patriarhul a vorbit in cadrul unei slujbe religioase, oficiata in Belgrad, in Catedrala Sf. Sava, dupa ce Curtea Internationala de Justitie (CIJ) a facut publica opinia sa cu privire la declaratia de independenta a Kosovo.

Mitropolitul Irinej le ceruse marti credinciosilor sa se roage, joi, in Serbia, iar toate Bisericile Ortodoxe sa traga clopotele lor, pentru ca avizul Curtii Internationale de Justitie sa fie unul favorabil Serbiei, vizavi de provincia Kosovo.

Belgradul si imensa majoritate a sarbilor considera Kosovo leaganul identitatii natiunii lor.

CIJ a concluzionat joi ca declaratia de independenta a Kosovo nu a violat dreptul international.

Proclamarea independentei Kosovo a fost recunoscuta de 69 de tari din intreaga lume, inclusiv Statele Unite, si de 22 dintre cele 27 state membre ale Uniunii Europene.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 26/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.