publicat în: Arhivă

Papa a inceput pregatirea vol. 3 Iisus din Nazaret. Vacanta la Castel

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa a inceput lucrul la cel de-al treilea volum al operei sale “Iisus din Nazaret”

Papa Benedict al XVI-lea a inceput lucrul la cel de-al treilea volum al operei “Iisus din Nazaret”, in timpul vacantei sale de vara, la resedinta din Castel Gandolfo, in apropiere de Roma, a declarat vineri purtatorul de cuvant al acestuia, parintele Federico Lombardi.

©Traducere si redactare: Andreea Zahariea pentru Lacasuri Ortodoxe®


"in ultimele zile, Papa a inceput pregatirea celui de-al treilea volum al minunatei sale opere despre Iisus", consacrata "evangheliilor copilariei", a spus Lombardi la Radio Vatican, unde este si director.

El a mai spus ca manuscrisul celui de-al doilea volum, despre patimi si inviere, a fost finalizat "in ultimele luni". Traduceri in "limbi diferite" sunt in curs de realizare, urmarind ca aceasta sa ajunga in librarii "in primavara anului viitor".

Primul volum, despre perioada cuprinsa intre Botezul in Iordan si Schimbarea la Fata, a fost lansat in aprilie 2007.

Osservatore Romano publica in plus o fotografie a Papei lucrand la biroul sau. Papa Benedict al XVI-lea “petrece o vacanta de lucru", presarata cu momente de rugaciune si meditatie, momente dedicate muzicii, ascultand si cantand la pian, cu lungi promenade dupa-amiaza tarziu alaturi de secretarul sau particular, Georg Gänswein, a declarat ziarul Vaticanului.

Ca de obicei, spre sfarsitul lunii iulie, secretarul de stat Tarcisio Bertone se va alatura Papei Benedict al XVI-lea la Castel Gandolfo, urmat la cateva zile de fratele Papei, Georg, care va ramane si el aproape intreaga luna, a declarat ziarul.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 27/2010