(AUDIO si FOTO): Mancare fara eticheta si filme premiate, muzica de calitate, la FDFAC / INGER-PARC… replica la Dracula-parc. (integral conferinta de presa)

"INGER-PARC" / Mancare „fara eticheta” si filme premiate, muzica de calitate, pregatite pentru FDFAC

Miercuri, 1 septembrie, de la ora 13:30 a avut loc conferinta de presa dedicata Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara – I editie, „Balcanii”, Festival care se va derula In perioada 5-12 septembrie 2010, la Portul Cultural Cetate.
Au luat cuvantul amfitrionii Festivalului, Masa si Mircea Dinescu, dar si Constantin Fugasin, directorul Festivalului; Marian ?utui, selectioner filme balcanice si Monica Felea, PR coordinator, oferind reprezentantilor presei diferite informatii despre apropiatul Festival, Intr-o atmosfera destinsa, amicala, trecand chiar peste tiparele unei conferinte de presa obisnuite. NU uita!

©Un reportaj realizat la fata locului, pentru Lacasuri Ortodoxe: Mirela Sova


NU uita!

Septembrie 2010:

1 AGENTIE…, aprox. 20.000 ABONATI la informatiile zilnice si un nume care este intotdeauna, intr-un mod profesionist, alaturi de Dvs. : Lacasuri Ortodoxe!
O categorie dedicata special acestui eveniment international gasiti dand click doar AICI!

(Copiaza si Recomanda aceasta adresa si altora… celor care vor sa urmareasca inregistrari audio, video si fotografii deosebite!) http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/fdfac-balcanii-2010.html


La crearea acestui cadru a contribuit si locatia aleasa, Clubul ?aranului, din curtea Muzeului ?aranului Roman.

Am aflat noutati despre desfasurarea Festivalului, am putea spune, picanterii, care ne-au sporit si mai mult dorinta de a fi acolo pe durata amintita.

Intre altele, o bucurie mare pentru noi si un exemplu de inovatie si actiune este inaugurarea „INGER-PARC”, duminica, 5 septembrie, la Portul Cultural Cetate, ora 18,00, despre care domnul Mircea Dinescu a precizat ca este vorba de sculpturi de Ingeri din metal, realizate cu ajutorul unor profesionisti, pe locatia unei vechi fabrici, fiind o replica la… Dracula parc.

Pentru cei care nu stiau Inca, de la Portul Cultural Cetate se poate admira cel mai frumos apus de soare, ca un… bonus pentru artistii si iubitorii de arta si cultura care vin aici.

In programul de vizionare de filme, de-a lungul zilelor de Festival, vor fi propuse documentare comice, un gen mai nou, cu mare priza la public.
Surprizele la Festival vor fi prezente, din mai multe puncte de vedere, inclusiv gastronomice. Practic, participantii vor putea asista la arta de a prepara bucate din tarile balcanice, adevarat spectacol oferit de bucatari si de domnul Dinescu Insusi. Prepararea va fi Insotita de explicatii si, cumva, Intoarceri In timp la momentul In care omul valoriza mai mult autenticul si Isi oferea libertatea de a crea oriunde si oricand, cu inspiratie, si de a se bucura de viata, pur si simplu.

In aceasta privinta, la taifasul de dupa conferinta, domnul Mircea Dinescu a dezvaluit reporterului Lacasuri Ortodoxe prezent la eveniment ca, pe langa placinta cu mere si gutui, deja obisnuita casei, vor fi si alte deserturi speciale, precum… (aici inca nu va spunem!), feluri preparate numai din produse „fara E-uri”, dintre care am retinut sarmalele fierte In vin ("iar In mancarea unde este nevoie de vin se pun vinuri parfumate, nu posirci" atentioneaza Mircea Dinescu).

Iti recomandam sa asculti aici lamuriri acordate de Dl Mircea Dinescu, pentru Lacasuri Ortodoxe, Mirelei Sova:

Prezentarea a vizat si filmele care se vor derula la Festival, dar si formatiile muzicale ce vor fi prezente, pe langa multe alte detalii.

Ca motivatie a Festivalului s-a profilat cea propusa si In materialul de prezentare oferit presei: redescoperirea Romaniei In mireasma Balcanilor, de fapt, prilej de a ne cunoaste unii cu altii prin schimb cultural Intr-un spatiu „neoficial”, nonconformist, unde te poti Imprieteni la un pahar de Merlot. „Redescoperirea Balcanilor prin film, prin vin si prin mireasma bucatelor traditionale ne va ajuta sa ne redescoperim pe noi Insine” – Mircea Dinescu.
Iar la categoria sponsori, au fost mentionate si babutele de la Calafat care furnizeaza leustean si macris, fara de care, mancarea nu ar avea acelasi gust.

Reamintim ca Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara, prima editie “Balcanii” va avea cate o zi dedicata unei tari balcanice (Albania, Bulgaria, Croatia, Grecia, Macedonia, Serbia, Slovenia, Turcia si Romania). In fiecare zi invitatii vor avea parte de filme din cate o tara si vor fi serviti cu preparate culinare traditionale din aceeasi tara.

INTEGRAL AUDIO Conferinta de presa, intr-o inregistrare Lacasuri Ortodoxe, aici:

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara este organizat de Asociatia “Film Romania” (AFR) si Fundatia Pentru Poezie “Mircea Dinescu” cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Consiliului Judetean Dolj, Institutului Cultural Roman, Primariilor Calafat si Cetate.

Cu participarea: NIGHTLOSERS, MAMBO SIRIA,"Feerics Biokolective", "Caravana", "Pontis”.
Multumiri Centrului Intercultural Anthropoesis, Muzeului Taranului Roman, Clubului Taranului.

Sponsori: Popeci Motors, Eurolines, QFort, Hotel Panoramic Calafat, Hotel Cetate, E-Camp Shop, 432 Playhouse.

(pentru banner in marime maxima, dati click dr. si View Image-vezi imagine sau Save Image-salveaza imagine)

Parteneri Media: Realitatea TV, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Jurnalul National, Observatorul Cultural, Lacasuri Ortodoxe, AndemMotionFilms, Bmedia, www.port.ro, www.videofil.ro, www.cinefan.ro, www.unica.ro, www.uichendist.ro, www.calendarevenimente.ro, www.121.ro.

Parteneri Media Locali: TVR Craiova, Radio Oltenia.

Detalii AICI: si aici: .

Jurnalistii Lacasuri Ortodoxe acreditati la acest eveniment va vor tine la curent cu noutati din desfasurarea acestuia.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.