Ministerul rus al Situatiilor de Urgenta va educa Biserica, in Rusia, in ce priveste acordarea de ajutor

Ministerul rus al Situatiilor de Urgenta ii va invata pe reprezentantii bisericii cum sa acorde ajutor in caz de urgenta

Marti, 31 august 2010, Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii a semnat un acord de cooperare cu Serghei Soigu, sef al Ministerului rus al Situatiilor de Urgenta, potrivit Interfax. La intalnirea cu Soigu, intaistatatorul Bisericii Ruse a spus ca acordul presupune educarea clericilor si a surorilor de caritate, implicati in actiuni de acordare a ajutorului de urgenta, si faciliteaza accesul la victime, pentru reprezentantii bisericii.

©traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


„Rolul Ministerului pentru Situatii de Urgenta in viata tarii noastre este unul important. Ne rugam cu totii ca acest rol sa scada: cu cat mai putine cazuri de urgenta, cu atat mai bine”, a spus Patriarhul.

Cu toate acestea, exista „riscuri crescute de catastrofe cauzate de tehnologie, pe un fundal complicat legat de schimbarile climatice, iar ca rezultat al dezvoltarii pacatoase a civilizatiei umane, avem astfel de evenimente, precum situatiile de urgenta”, a adaugat Patriarhul.

Potrivit Patriarnului Kirill, Biserica incepe organizarea de grupuri capabile sa lucreze in situatii de urgenta, in fiecare eparhie. 13 eparhii au deja astfel de unitati: 147 preoti, 65 surori de caritate si 100 voluntari activeaza in ele.
Surorile de caritate nu sunt calugarite propriu-zise, avand alte locuri de munca. Suplimentar, ele ajuta calugaritele si biserica, fara sa fi depus vreun vot. Dintre ele, unele se calugaresc, dar altele isi intemeiaza o viata de familie, prin casatorie, dupa cum apreciaza fiecare. Categoria surorilor de caritate nu este comuna tuturor bisericilor ortodoxe.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.