Pan-erezia vremurilor noastre – (Avertisment: pentru unii, imaginile pot fi socante!)

Pan-erezia vremurilor noastre (a PC-urilor si telefoanelor mobile, de ultima serie, cumparate cu bucurie, dar pline de „cipuri") nu este nici „ecumenismul" nici „vaccinismul", nici „cipuiala" ci „ANTI-CLERICALISMUL" (termen care mi-a sarit in ochi, undeva printre comentarii) caruia, negeneralizand (fiindca trei oameni care nu merg la slujbe, nu Inseamna popor), Ii suntem pe alocuri martori.


Ne cerem scuze in cazul in care, repetarea fotografiilor devine suparatoare, cauzand reactii adverse.

Cel mai indicat ar fi fost sa Insir aceste site-uri (si ziarele) rupte de Biserica, prin care se propaga ideea neascultarii, ridicata la nivel de virtute muceniceasca, dar prefer sa invoc argumentul ca reclama se plateste (trebuie sa aleg acest lucru, pentru a justifica cumva faptul ca Imi lipseste un banner pentru ca ele sa se limiteze inferior la varsta vizitatorilor de 18 ani). Asa ca renunt la prezentarea „rubricilor ortodoxe pentru adulti, XXX", tocmai pentru ca logica, nici macar In vizita, sa nu aiba acces la ele.

Tot legat de logica si de varsta ajungerii la maturitate (acum, 18 este limita superioara, remarcati), un gand imi zboara, si as cere un raspuns de la cineva la Intrebarea: de ce oare mi se repeta reprosul ca nu am fost alaturi de parinte la Pitesti, atata timp cat nici Sfintia Sa n-a fost vreodata Inchis acolo (cititi Inainte sa scrieti istoria)? Aveti cumva un banner pentru varsta si eu nu l-am vazut?

Sau, daca are cineva varianta integrala a ultimei Inregistrari (brutale!) de la Techirghiol (a doua – cea „anti-prima", adica "anti R.Dobrogea"), fiindca m-ati Invatat sa nu ma las manipulat, sa ne-o puna la dispozitie (cu momentul intrarii In chilie). As da curs, astfel, celor 1000 de emailuri primite In acest sens si poate as posta-o, desi cuvinte duhovnicesti am tot primit si dat mai departe, dar vad ca nu le tine nimeni, deci ce folos…

Iar acum, chiar ca va rog… cat timp citesc eu aceste trei noi mesaje, de mai jos, (scuzati, asa au fost scrise), primite In ultima secunda, cititi un raspuns lamuritor, dand click pe bannerul Radio Dobrogea (de sub ele):

"E.I.: Pr I… S…. de la Manastirea Petru Voda le-a spus credinciosilor sa faca Acoperamantul Maicii Domnului in fiecare zi pt Pr Iustin Parvu deoarece i se pregateste ceva de la Sinod saptamana viitoare … [mass]" (atentionarea noastra: observati cum se incearca sugerarea caterisirii pentru incriminarea ulterioara a Patriarhiei, de genul: v-am zis noi?! pentru cipuri, mucenici!)

Ori asta, mai „citet":

„suntem rugati sa ne rugam pentru PARINTELE IUSTIN SE PARE CA VA AVEA MARI NECAZURI IN CURAND

SE PARE ca saptamana viitoare Parintele IUSTIN PARVU va fi "VANDUT DE MAI MARII BISERICII (SI NU STIU CARE BISERICA , CA A ROMANILOR NU ESTE( SI VA FI IN SITUATIA SA RASPUNTA IN FATA JUDECATORILOR CA SI MONAHUL DANIILDE LA TANACU

Calugarii sai DE BUNA CREDINTA ne roaga SA ne rugam pentru parintele, sa citim Acatistul SFANTULUI ACOPERAMAN AL MAICII DOMNULUI PENTRU SFINTIA SA
VA RUGAM SA RASPUNDETI SOLIDARI LA ACESTE APELURI FACUTE DE FRATII NOASTRI"

Sau „rugaciunea":

C.C.: de ce nu pui si al doilea interviu cu Pr Arsenie???????? ia zi smechere, de ce nu vorvesti de siretricul cu care e intrebat Pr Arsenie??????? Dobitocul de la radio scoate din burta citate, nici nu ma mira raspunsul Pr Arsenie,
C. C.: scorpii"

(mesajele sunt originale, autentice si salvate ca foto, pentru siguranta)

Vazand discutiile pe tema identitatii mele (ca "om al Bisericii" sau "omul Patriarhului" cum scrie pe ici-colo, onorant), observ ca nimeni nu-si doreste mai mult decat aceia care comenteaza, "cipuirea" mea:


KSLCatalin (admin. Lacasuri Ortodoxe)

Nu pot sa cred ca a bagatelizat jertfa generatiei sale numind-o "risipa de energie".

(dati click pe banner pentru a urmari ce se intampla si dincolo de el)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.