publicat în: Arhivă

Festivalul de pastrare si promovare a traditiilor populare romanesti la Gyula (Ungaria)

Numerosi credinciosi din toate parohiile Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria au participat, in Duminica a XX-a dupa Rusalii, la festivalul de pastrare si promovare a traditiilor populare romanesti, „La obarsii, la izvor”, eveniment aflat la cea de-a III-a editie.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Festivalul a avut loc la Centrul Cultural Roman de la Liceul Romanesc „Nicolae Balcescu” din Gyula si a fost precedat de oficierea Sfintei Liturghii in Catedrala episcopala din oras de chiriarhul locului, Preasfintitul Parinte Episcop Siluan, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, informeaza Trinitas TV. Alaturi de romanii ortodocsi din Ungaria s-a aflat ieri si un grup de credinciosi veniti de la parohia „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din Oradea.

„Programele folclorice prezentate la un nivel foarte inalt calitativ au fost oferite prin sprijinul Centrului Cultural Judetean din Arad si al doamnei director Ana Maria Dumitran. Au fost prezentate muzica populara, dansuri si cantece populare de catre formatia de tineri si constituita in Ansamblul ‘Siriana’ cat si de catre Orchestra ‘Rapsozii Zarandului’ si de alti interpreti de muzica populara. A fost o manifestare foarte frumoasa care a umplut de bucurie sufletele participantilor si nadajduim ca aceste manifestari se vor mai organiza si in anii viitori”, a spus Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul Ortodocsilor Romani din Ungaria.

Festivalul „La obarsii, la izvor” a fost organizat de Centrul Cultural Judetean din Arad, in colaborare cu Asociatia pentru Cultura, Spiritualitate si Dezvoltare a Relatiilor Transfrontaliere din Oradea si Oficiul pentru Minoritatile Nationale si Etnice de la Budapesta – informeaza Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010