Patriarhia Moscovei se teme ca extremistii islamisti sa nu puna mana pe putere in Africa de Nord si in Orientul Mijlociu

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Patriarhia Moscovei si-a exprimat temerile ca extremistii religiosi pot pune mana pe putere in Africa de Nord si in Orientul Mijlociu.

"Modificarile regimurilor politice si ciocnirile de interese intre fortele sociale diferite pot duce la incertitudine, violenta si faradelege", a avertizat Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, seful Departamentului Sinodal pentru Relatii Externe al Bisericii, in fata unei delegatii a Comitetului Americano-Israelian de Afaceri Publice din Moscova, in urma cu cateva zile.


Islamistii radicali, notorii pentru chemarea lor la violenta impotriva evreilor si a crestinilor, ar putea veni la putere in aceste regiuni, a mai spus el.

"Am observat o crestere a crestinofobiei, care se dezvolta sub formele jafurilor indreptate impotriva bisericilor si ale uciderii crestinilor. Comunitatea mondiala trebuie sa sporeasca masurile sale in apararea drepturilor de baza ale omului in ce priveste alegerea unei religii in mod liber si respectarea normelor si principiilor religioase", a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.