Friday 15 april 2011

10 prizonieri condamnati la moarte au evadat in Yemen

Abdel Aziz Yahia al-AbdiAmrane, Yemen

Zece prizonieri condamnati la moarte, printre care si un criminal care ucisese un evreu, au evadat in urma cu cateva ore, astazi, vineri 15 aprilie 2011, dintr-o inchisoare din Amrane, la 50 Km nord de Sanaa, dupa ce au ucis trei gardieni ai inchisorii, a anuntat o sursa din cadrul serviciilor de securitate.

"Zece prizonieri au reusit sa scape din inchisoarea din Amrane, impuscand mortal trei gardieni si ranind alti trei", a declarat pentru AFP aceesi sursa, care a solicitat anonimatul, fara a da mai multe detalii despre circumstantele in care a avut loc evadarea.


"Printre prizonierii evadati, se afla si Yahia Abdel Aziz al-Abdi, condamnat in iunie 2010 la pedeapsa cu moartea, pentru uciderea unuia dintre tovarasii sai evrei, a adaugat aceeasi sursa.

Abdi a fost gasit vinovat de uciderea prin impuscare a lui Masha Yaïche Nahari, tata a noua copii, in Raida, in apropiere Amran, in decembrie 2008.

Prezentat de aparare ca fiind dezechilibrat, ucigasul a spus in timpul procesului ca a facut aceasta dupa ce "le-a cerut evreilor sa aleaga intre convertirea la Islam, parasirea Yemenului sau moarte".

Aproximativ 60.000 de evrei locuiau in Yemen in momentul crearii Statului Israel, in 1948, dar n-au mai ramas sa traiasca in aceasta tara decat 400, in prezent.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile