10 prizonieri condamnati la moarte au evadat in Yemen

Abdel Aziz Yahia al-AbdiAmrane, Yemen

Zece prizonieri condamnati la moarte, printre care si un criminal care ucisese un evreu, au evadat in urma cu cateva ore, astazi, vineri 15 aprilie 2011, dintr-o inchisoare din Amrane, la 50 Km nord de Sanaa, dupa ce au ucis trei gardieni ai inchisorii, a anuntat o sursa din cadrul serviciilor de securitate.

"Zece prizonieri au reusit sa scape din inchisoarea din Amrane, impuscand mortal trei gardieni si ranind alti trei", a declarat pentru AFP aceesi sursa, care a solicitat anonimatul, fara a da mai multe detalii despre circumstantele in care a avut loc evadarea.


"Printre prizonierii evadati, se afla si Yahia Abdel Aziz al-Abdi, condamnat in iunie 2010 la pedeapsa cu moartea, pentru uciderea unuia dintre tovarasii sai evrei, a adaugat aceeasi sursa.

Abdi a fost gasit vinovat de uciderea prin impuscare a lui Masha Yaïche Nahari, tata a noua copii, in Raida, in apropiere Amran, in decembrie 2008.

Prezentat de aparare ca fiind dezechilibrat, ucigasul a spus in timpul procesului ca a facut aceasta dupa ce "le-a cerut evreilor sa aleaga intre convertirea la Islam, parasirea Yemenului sau moarte".

Aproximativ 60.000 de evrei locuiau in Yemen in momentul crearii Statului Israel, in 1948, dar n-au mai ramas sa traiasca in aceasta tara decat 400, in prezent.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.