O inchisoare din SUA le interzice detinutilor sa citeasca altceva decat Biblia

brosura Biblia - din inchisoarea americanaLacasuri Ortodoxe: din Charleston, Carolina de Sud – SUA
Ministerul american al Justitiei a lansat o actiune impotriva unui serif din Carolina de Sud, acuzat ca ar fi interzis detinutilor dintr-o inchisoare orice alta lectura decat citirea Bibliei.

Potrivit plangerii formulate de Minister, depusa in aceasta saptamana intr-un tribunal din Charleston (Sud-Est), Biroul Serifului H. Wayne DeWitt a refuzat sistematic cererile detinutilor care doreau sa primeasca ziare, reviste sau chiar cursuri prin corespondenta.


"Singura carte, revista, ziar sau publicatie religioasa" pe care centrul de detentie din Berkeley o permite "este Biblia", se spune in plangere.

In timp ce textul sfant era pus la dispozitia prizonierilor in mod gratuit, alte religii nu aveau parte de astfel de privilegii: un evreu care a cerut sa citeasca Tora, si doi musulmani care au solicitat un Coran, au primit un raspuns din care rezulta ca aceste lucrari nu le pot fi oferite decat de “mainile membrilor familiilor”, personal.

Potrivit plangerii, prietena unuia dintre musulmani ar fi incercat sa faca chiar si acest lucru, dar Coranul nu a mai ajuns niciodata la destinatarul sau.

Departamentul de Justitie indica faptul ca aceste practici incalca Primul Amendament al Constitutiei, care garanteaza libertatea religiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.