Crestinii egipteni se tem din cauza lipsei securitatii

Crestinii egipteni se tem din cauza lipsei securitatii

Situatia securitatii din Egipt s-a "deteriorat considerabil", intrucat demisia fostului presedinte Hosni Mubarak, din 11 februarie 2011, a lasat in urma un vid de securitate.
Acest vid de securitate face ca toti crestinii din aceasta tara sa aiba „sentimentul ca sunt amenintati mai mult decat oricand", conform lucratorilor care se ocupa cu ajutoarele, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Securitatea nu este inca la nivelul la care ar trebui ea sa se situeze pentru a le oferi oamenilor un sentiment mai mare de siguranta personala.

Fara indoiala, exista o crestere a tensiunilor intre musulmani si crestini, dupa caderea lui Mubarak…

Nu este valabil pentru toti egiptenii, ci doar crestinii copti se simt mai nesiguri in aceste zile", a declarat J. Belangar de la Catholic Relief – informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.