Sinodul Bisericii Ortodoxe a Ciprului continua sa fie ingrijorat cu privire la eliminarea simbolurilor religioase din salile de clasa

Stema Biserica Ortodoxa a Ciprului Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului s-a reunit marti, 7 iunie 2011, in cadrul celei de-a treia sesiuni ordinare, prezidate de catre Arhiepiscopul Hrisostomos, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.
Dintre discutii, mentionam:

– Prea Fericitul Parinte a exprimat participarea in lupta comuna pe drumul eliberarii nationale. El a subliniat ca Biserica nu se implica in politica, dar considera ca este obligatia sa de a intruchipa principiile pe care trebuie sa se bazeze, in cursul lor, problemele nationale.

– s-a exprimat ingrijorarea cu privire la posibila eliminare a simbolurilor religioase si a icoanelor din salile de clasa, idee care persista in ultimele luni. Va fi trimisa o plangere in acest sens catre Ministerul Educatiei.

– convocarea emisa de catre Patriarhul Ecumenic de la Istanbul, pentru sfarsitul lunii august 2011.

– aprobarea unui regulament de organizare si functionare a Biroului Reprezentativ al Bisericii din Cipru pe langa Institutiile Europene.

– examinarea conturilor financiare ale Manastirilor Patriarhale pe 2010, si discutarea bugetelor pe 2011.

– stabilirea unor date de comemorare pentru martiri si evenimente deosebite s.a., mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.