Patriarhul Ecumenic Bartolomeu ii indeamna pe disidentii ucraineni sa se pocaiasca si sa se alature Bisericii Ortodoxe canonice

Bartolomeu, Kirill si Medvedev la Kremlin

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu ii indeamna pe disidentii ucraineni sa se alature Bisericii Ortodoxe canonice

"Disidentii nu trebuie sa ezite, ci sa se alature Bisericii Ortodoxe canonice, care este o nava de salvare", a spus intr-un interviu Patriarhul Bartolomeu.


Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului a cerut disidentilor ucraineni sa se pocaiasca si sa se alature Bisericii Ortodoxe canonice.

Declaratia a fost facuta in cadrul unui interviu acordat Vesti 24 TV, inregistrat duminica, in Palatul Constantinovskii din Strelna, in apropierea orasului Sankt Petersburg.

Bartolomeu, Kirill si Medvedev la Kremlin

Acesta a mai mentionat ca, avand ocazia unei discutii cu Mitropolitul Vladimir al Kievului si al intregii Ucraine, i-a urat acestuia sa "fie binecuvantat de Dumnezeu in gasirea unei solutii pentru aceasta problema care persista, pentu ca schisma sa dispara".

"Biserica noastra face totul pentru respectarea ordinii canonice existente (in Ucraina – N.Trad.)", a specificat Patriarhul Bartolomeu, exprimand punctul de vedere actual al Patriarhiei de Constantinopol pe marginea schismei din Ucraina.

Patriarhul a mai asigurat ca Biserica sa se va ruga intotdeauna atat pentru "poporul rus cat si pentru cel ucrainean".

In acest moment, informatia poate fi citita doar pe Lacasuri Ortodoxe!

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 20/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.