PNL impotriva Bisericii Ortodoxe la Beius – Dan Ispas ameninta pe cei ce vor sa construiasca o biserica ortodoxa

PNL impotriva Bisericii Ortodoxe la Beius – Dan Ispas ameninta pe cei ce vor sa construiasca o biserica ortodoxa
De mult timp PNL si Biserica greco-catolica par sa cocheteze impotriva Ortodoxiei.
In timpul guvernarii Conventiei Democrate dar si in timpul guvernarii cabinetului Tariceanu s-au dat cele mai favorabile legi redobandirii proprietatilor in Ardeal de catre bisericile maghiare si catolice (romano si greco catolice) a padurilor, cladirilor, bisericilor etc., timp in care ierarhii catolici se plang la UE ca in Romania sunt defavorizati politic, economic si sunt supusi "epurarii culturale si religioase". In realitate lucrurile stau tocmai invers.


Cum vad unii ecumenismul…

Una dintre uneltele prin care PNL si Biserica Greco-Catolica se impun impotriva construirii de biserici ortodoxe este tocmai traseistul politico-religios Dan Ispas din Beius. Acesta sustine propaganda catolica in presa locala (ziarul Crisana) dar si la postul de televiziune "National TV Beius" unde este director. Ambele organe massmedia sunt sub patronajul fratilor Ioan si Viorel Micula membrii marcanti in PNL Bihor.

In cele ce urmeaza va relatam un caz concret prin care, in Beius, unealta PNL-ului se opune fara motiv constructiei unei biserici ortodoxe.

In dupaamiaza zilei de 19 octombrie 2009, in timp ce se turna fundatia unei noi biserici ortodoxe, domnul Ispas se prezinta personal in curtea spitalului vechi din Beius incercand sa interzica muncitorilor sa toarne betonul in sapatura fundatiei pe motivul ca masinile trec deasupra conductelor de canalizare ce se aflau la un metru sub pamant. Vazand ca muncitorii isi continua treaba, domnul Dan Ispas incearca sa il ameninte pe preotul Andrei Barcas de la spital: "Stii cine sunt eu? Am relatii peste tot. Te dau in presa. Te fac praf. Iti stric imaginea. Pana acum am omorat patru oameni si nimeni nu a avut ce sa imi faca. Tu vei fi al cincilea."

Fiind de fata tatal preotului (varstnic si bolnav) a incercat sa ia apararea fiului sau dar nu a apucat sa spuna prea multe caci viteazul PNL-ist l-a trantit la pamant. Intervenind cetatenii aflati de fata, in apararea mosneagului, domnul Ispas a plecat spre poarta spunand: "Va arat eu voua. Va dau in ziar. Va arat eu voua tot lavra".

Domnul Ispas pretexteaza ca opozitia sa se datoreaza faptului ca noua biserica ce se construieste e prea aproape de sectia de contagioase a spitalului. Dar, angajati ai spitalului vechi din Beius, spun ca mai aproape decat biserica in constructie se afla maternitatea. Cu siguranta cine a proiectat sectia de contagioase aproape de maternitate s-a gandit la toate amanuntele necesare. Pana acum aceasta nu a fost nicio problema ci tocmai acum PNL Beius s-a gandit ca nu cumva, chipurile, credinciosii care vin la Biserica sa se imbolnaveasca.

Preotul Andrei Barcas a declarat ca il iarta pe "omul important" ce s-a impotrivit constructiei bisericii si isi va continua lucrarile incepute fara a se impiedica de interesele politico-religioase ale celor putini si scandalosi.

– ne relateaza Violeta Daraban

21 octombrie 2009 – Doru Brudascu / Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.