O fata de 13 ani a deplus plangere la politie, pe motiv ca a fost violata in cimitirul turcesc din Mereni

In cimitirul turcesc din localitatea Mereni, judetul Constanta, o fata in varsta de 13 ani ar fi fost violata de un vecin – conform declaratiilor acesteia, citate de cotidianul Replica (in care nu se specifica insa natura cimitirului).In urma sesizarii depuse la politia judeteana in seara de sambata, politia sustine astazi 22 octombrie 2009 ca a inceput cercetarile, insa barbatul incrimat se sustrage acestora.


"Oamenii legii au stabilit ca sambata, 17 octombrie 2009, in jurul orei 21.00, fata s-a intors de la magazinul din sat si a fost asteptata in fata locuintei de Andrei Ion Bulugan, (Buligan – n.n.) din aceeasi localitate. Aceasta sustine ca barbatul i-a pus mana la gura si a dus-o in cimitir (turcesc n.n.)", acolo unde a si violat-o – aminteste acelasi cotidian.

Fata a mai spus politistilor ca fusese violata de acelasi barbat si in urma cu doua luni, dar s-a temut sa reclame fapta.

Intervievat de un reporter Lacasuri Ortodoxe, parintele Ciprian Bucea, care slujeste in localitatea amintita, apartinand de Protoieria Mangalia – Arhiepiscopia Tomisului, ne-a spus ca presupusa "fapta s-a petrecut in incinta cimitirului turcesc din localitate, aflat la marginea satului, in apropierea caruia fetita locuieste.

Acesta este imprejmuit cu sarma ghimpata, dar exista mai multe cai de intrare in incinta. Primaria asigura paza in comuna cu ajutorul unei firme specializate, insa probabil ca doar in punctele importante, deci se poate ca nimeni sa nu fi auzit nimic in timpul incidentului.

Faptasul, din cate stiu, este recidivist. Voi incerca sa discut si eu cu cele doua persoane implicate, fata va avea cu siguranta nevoie de un sprijin duhovnicesc (numele, din motive de protejare a minorei, nu poate fi amintit n.n.) ca sa poata depasi momentul si ma voi asigura ca va sta de vorba si cu psihologul scolii. " – declara ingrijorat parintele.

"?i cimitirul ortodox are nevoie de o noua imprejmuire, primaria are in vedere si o extindere a acestuia si un gard nou, dar probabil ca se amana din lipsa de fonduri." – a mai declarat preotul Ciprian Butea, intr-un interviu acordat pe aceasta tema Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.