Vaticanul este preocupat de existenta vietii extraterestre

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Vaticanul este preocupat de existenta vietii extraterestre

Vaticanul a pus in discutie existenta formei de viata extraterestre, la un seminar pe tema astrobiologiei, care a avut loc in perioada 6 – 10 noiembrie 2009, unde participantii si-au exprimat convingerea ca o astfel de descoperire este relativ aproape.


Chiar daca nu exista viata, o astfel de cercetare ne invata lucruri importante si utile asupra lumii noastre", cu "implicatii filosofice si teologice", a explicat presei directorul Observatorului Astronomic al Vaticanului, José Gabriel Funes, marti, 10 noiembrie 2009, in urma seminarului.

Seminarul, organizat pentru a marca Anul International al Astronomiei, a convocat la invitatia Academiei Pontificale de ?tiinte, treizeci de cercetatori, astrologi, biologi, fizicieni, geologi si chimisti.

Invitatii au fost "experti in domeniul lor" si "nu li s-a cerut un certificat de botez", a mai spus parintele Funes, nerabdator sa arate gradul de deschidere a Bisericii pe aceasta tema.

Profesorul Chris Impey, un astronom al Universitatii Arizona, s-a aratat increzator ca "in cativa ani – 5, 10, in orice caz, pe durata unei vieti umane – vom gasi forme de viata in alta parte a "universului, fie in sistemul solar, fie dincolo de acesta”.

in sprijinul afirmatiei sale, acesta a remarcat faptul ca universul este alcatuit din "carbon, apa si energie" si ca "acestea exista din plin in cosmos". El a remarcat, de asemenea, ca "s-au inregistrat progrese incredibile in cautarea planetelor": doar "in 1995 am gasit prima planeta din afara sistemului nostru solar" si acum "cunoastem mai mult de 400".

Reverend Funes, un iezuit argentinian, s-a declarat "oarecum sceptic" cu privire la posibilitatea descoperirii rapide a altor forme de viata. in mai 2008, el avea unele rezerve, sustinand: credinta in Dumnezeu este compatibila cu credinta in extraterestri, chiar si atunci cand luam in considerare existenta unei planete locuite de fiinte care sa nu fi comis pacatul originar.

Athena Coustenis, astrofizician la CNRS (Paris), "considera ca exista o sansa mai mare sa gasim viata in sistemul solar", decat in alta parte. "Daca exista, acesta va fi descoperita rapid", a declarat acesta pentru AFP, constatand ca, in materie de astrobiologie, realitatea de zi cu zi depaseste fictiunea."

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.