Vaticanul corecteaza Catehismul tinerilor (Youcat), care incuraja in mod eronat contraceptia

YoucatLacasuri Ortodoxe: din Vatican
Vaticanul s-a vazut obligat miercuri, 13 aprilie 2011, sa corecteze versiunea in limba italiana a noului Catehism Catolic, destinat tinerilor, Youcat, care parea, in mod gresit, ca aproba contraceptia, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Cartea, scrisa sub forma de intrebari si raspunsuri, intr-un limbaj adecvat tinerilor, a fost prezentata miercuri, presei, la Vatican. Acesta va fi distribuita in 12 limbi, tuturor participantilor la viitoarea Zi Mondiala a Tineretului (ZMT), in luna august 2011, in Spania.

Una dintre intrebari, "Un cuplu crestin are dreptul sa practice controlul nasterilor?", in limba italiana devenise: "Poate un cuplu crestin sa recurga la metode contraceptive?”.

Raspunsul era identic in franceza si italiana: "Da, un cuplu crestin are dreptul si datoria de a fi responsabil atunci cand este vorba despre o noua viata".

Vaticanul promoveaza doar metodele naturale de control al nasterii, conform liniei trasate in celebra enciclica de catre Papa Paul al VI-lea, "Humanae Vitae", din 1968.

Versiunea in limba italiana a Youcat va fi distribuita impreuna cu o erata in care se arata, conform France Presse, ca termenul "contraceptie" se inlocuieste cu "controlul nasterilor", a declarat sursa din Vatican.

Aceasta diferenta intre versiuni a inceput sa circule deja pe bloguri si in presa italiana.

La aproape 20 de ani de la publicarea Catehismului Bisericii Catolice, Biserica a decis sa publice Youcat ("Youth Catehism"), carte de 300 de pagini, a carei prefata a fost scrisa de Papa Benedict al XVI-lea.

Papa sustine in scris ca, asa dupa cum "un roman politist este fascinant, pentru faptul ca ne introduce in destinul altor persoane, dar care ar putea fi, de asemenea, si al nostru, tot asa " Youcat" este fascinant, pentru ca ne vorbeste despre propriul nostru destin".

Papa Benedict al XVI-lea ii mai avertizeaza pe tineri impotriva "seductiei consumatorismului", "pornografiei", a riscului "tradarii celor saraci si al ramanerii in stare de indiferenta fata de victimele vietii".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.