Noi alegeri in Patriarhia Ecumenica

Stephanos Dinidis si Elphidophorus Lambrinis alaturi de Patriarhul Ecumenic

Un comunicat emis de catre secretariatul Sfantului Sinod al Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol, din data de 03 martie 2011, precizeaza ca Vicarul General al Arhiepiscopiei de Constantinopol, Arhimandritul Stephanos Dinidis, a fost ales in unanimitate pentru functia de Mitropolit de Kalliopolis Madytos, iar Secretarul sef al Sfantului Sinod, Arhimandritul Elpidophoros Lambriniadis, a fost ales Mitropolit de Prousse.


Cei doi noi ierarhi s-au nascut in Constantinopol si au studiat la Salonic. Noul Mitropolit de Kalliopolis, Episcopul Stephanos, va continua sa slujeasca Biserica si din functia de Vicar general. Noul Mitropolit de Prousse, Episcopul Elpidophoros, va mai efectua, pe langa indatorirea de Ierarh si rolul sau de profesor in cadrul Facultatii de Teologie din Universitatea Salonic.

Stephanos Dinidis si Elphidophorus Lambrinis alaturi de Patriarhul Ecumenic

Numirea Mitropolitului ales Kalliopolis Madytos va avea loc duminica, 13 martie 2011, Duminica Ortodoxiei, in cadrul unei Sfinte Liturghii oficiate in biserica patriarhala Sf. Gheorghe din Fanar. Mitropolitul ales de Prousse va fi numit duminica 20 martie 2011, in cea de-a doua duminica a Postului Mare, de asemenea, in biserica patriarhala.

Arhimandritul Bartolomeu Samaras a fost numit in functia de nou secretar sef al Sfantului Sinod, iar Diaconul Ioakim Billis pe postul de nou secretar adjunct al Sfantului Sinod. Diaconul patriarhal Paisie Kokkinakis va fi noul “copist” al Sfantului Sinod.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.