Cazul Tanacu: Lacasuri Ortodoxe solicita emiterea unui decret prezidential de amnistiere, celor doi candidati la presedintie

Avand in vedere noile confruntari electorale din prezenta campanie, Lacasuri Ortodoxe a solicitat printr-o adresa scrisa, celor doi candidati la presedintie, raspuns la intrebarea:

"In cazul in care veti fi ales presedinte, veti avea in vedere emiterea unui decret prezidential de aministiere a celor de la Tanacu?"


Va reamintim randurile:

Fostul preot Daniel Corogeanu a obtinut, Injumatatirea pedepsei cu Inchisoarea decisa de Tribunalul Vaslui In luna februarie.
Astfel, fostul preot ar urma sa stea sapte ani dupa gratii, In loc de 14. ?i pedeapsa primita de maica stareta a fost redusa cu doi ani, ceea ce Inseamna sase ani, si nu opt cat primise de la Tribunalul Vaslui. Pedepsele celorlalte trei maicute au ramas de cate cinci ani.
” (20 sep 2007)

Asociatia Lacasuri Ortodoxe solicita viitorului presedinte al Romaniei emiterea unui Decret de Aministiere a persoanelor implicate in cazul Tanacu (amintite mai sus).

Numai o amnistiere prezidentiala ar putea acum sa-i salveze din inchisoare pe fostul preot Daniel Corogeanu, pe maica stareta si pe celelalte trei maicute – crestini-ortodcsi, tematori de Dumnezeu si constienti de pericolul mortii spirituale, ce nu pot constitui sub nicio forma un pericol la adresa populatiei (odata aflati in libertate) considerand mai ales ca perioada de penitenta efectuata pana in prezent, si masurile corective adoptate de Biserica, au constituit deja o indreptare a acestor crestini supusi unei greseli (desi nu foarte demonstrata) amplificata de conditiile unui atac constant indreptat asupra valorilor morale ale societatii moderne.

Lacasuri Ortodoxe isi asuma si revendica atat ideea cat si cererea solutionarii acestui caz prin aceasta metoda, initiind aceasta actiune in momentul de fata, cu optimism, inainte de alegerile prezidentiale.

Asteptam un raspuns imbucurator si datator de speranta, pentru a ne convinge de bunele intentii ale unei noi guvernari, conform afirmatiei ca increstinarea unui copil este cel mai important pas in viata, in cazul unuia dintre candidati, respectiv aprecierii publice a celuilalt candidat, ca exemplu de moralitate, a Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane, de altfel o Biserica destul de atacata In ultima vreme (articole de incriminare a arhiereilor, calugarilor si preotilor, concomitent cu "rezolvarea" unor probleme de libertinaj evident), dar exploatata electoral cu fiecare ocazie.

Cu apreciere,
Administratia Lacasuri Ortodoxe

– cu valoare si de scrisoare deschisa –
(solicitarea a fost transmisa in scris, candidatilor, in data de 1 decembrie 2009)

In plus, Asociatia Lacasuri Ortodoxe a solicitat, in limita posibilitatilor, si in functie de evaluarea prioritatilor, luarea in discutie a acestei probleme, la dezbaterea din cadrul emisiunii "MAREA CONFRUNTARE" – astazi, joi 3 decembrie 2009, orele 19:00 – RealitateaTV – moderator: jurnalistul Robert Turcescu:

IMPORTANT! Pentru cei ce vor ca acest subiect sa fie luat in discutie in emisiunea din aceasta seara, exista posibilitatea postarii unei astfel de solicitari, la rubrica de comentarii, aici:

http://www.realitatea.net/marea-confruntare—trimite-intrebarile-tale-pentru-basescu-si-geoana_689996.html#comentarii

Ii putem sprijini astfel pe cei de la Tanacu, intr-un moment optim (poate singurul)! Va multumim!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.