Tuesday 10 march 2020

Cartea ‘The Time Has Come’ a teologului Ionuț-Alexandru Tudorie, privind autocefalia Bisericii Ortodoxe a Americii, de acum disponibilă publicului larg

Serviciul de presă al Seminarului ortodox Sfântul Vladimir, din New York, a lansat o carte comemorativă specială care serbează cei 50 de ani de autocefalie ai Bisericii Ortodoxe a Americii (OCA).

Cartea, intitulată “A venit vremea”, este acum disponibilă publicului larg, după o perioadă de pre-comandă extinsă. Volumul comemorativ a fost anunțat pentru prima dată la sărbătorirea aniversării autocefaliei de către Seminar, la sfârșitul lunii ianuarie 2020.

Cartea “The Time Has Come”, editată de Decanul Academic al Seminarului Sfântul Vladimir, profesorul teolog român Ionuț-Alexandru Tudorie, conține o colecție de dezbateri privind autocefalia, publicate inițial în revista trimestrială teologică a Seminarului Sfântul Vladimir (acum cunoscută sub numele de Jurnalul Teologic al Sfântului Vladimir). Diferitele articole au fost scrise în anii care au urmat și au urmat emiterii de catre Biserica Ortodoxă Rusă a Tomosuluii de Autocefalie a OCA (atunci cunoscută sub numele de Biserica Ortodoxă Greco-Catolică din America), în 1970.

“Furtuna provocată de autocefalia Bisericii Ortodoxe din America este probabil una dintre cele mai însemnate crize secolele de istorie eclezială ortodoxă”, scria Prot. Alexander Schmemann în articolul său: “O furtună importantă: unele reflecții despre autocefalie, tradiție și ecleziologie”(1971).

Alături de Schmemann, alte voci întâlnite în “The Time Has Come” includ pe Mitropolitul Leonty (Turkevich), Prot. John Meyendorff, Arhiep. Peter (L’Huillier), Elizabeth Prodromou, Arhiep. Elpidophoros (Lambriniadis), Alexander Bogolepov și mulți alții.

Cartea este disponibilă pe https://svspress.com/the-time-has-come/ sau apelând la 1-800-204-BOOK (2665).

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile