Mitropolitul Ilarion de Volokolasmk s-a întâlnit cu Papa Francisc

Pe 13 februarie 2020, la Palatul Apostolic din Vatican, Mitropolitul Hilarion de Volokolamsk, președintele Departamentului pentru Relații Bisericești Externe al Patriarhiei Moscovei, s-a întâlnit cu Papa Francisc. Mitropolitul i-a transmis Papei salutări din partea Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii. Papa Francisc a transmis, de asemenea, căldurosul său sentiment fratern Primatului Bisericii Ortodoxe Ruse.

Au fost discutate subiecte de actualitate referitoare la relațiile dintre Patriarhia Moscovei și Biserica Romano-Catolică. Aceștia și-au exprimat satisfacția privind dezvoltarea fructuoasă a cooperării între cele două Biserici în cadrul Grupului comun de lucru instituit în acest scop. De exemplu, în ultimii ani, proiectul Institutele de Vară s-a aratat în mod special promițător, oferind o ocazie clericilor și studenților din Biserica Romano-Catolică și Patriarhia Moscovei de a efectua vizite educaționale la Moscova și, respectiv, la Roma, aflând despre tradițiile și viața actuală a celor două Biserici. Mitropolitul a dedicat o atenție deosebită proiectului de acordare de ajutor medical copiilor sirieni răniți în timpul ostilităților din Siria, mulțumind Fundației Kirche in Not Catholic Charitable pentru participarea la acest proiect.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.