Declarația Adunării Interparlamentare pentru Ortodoxie (I.A.O.) privind situația din Muntenegru

COMUNICAT
Adunarea Interparlamentară pentru Ortodoxie (I.A.O.) a urmărit cu îngrijorare tot mai mare evoluțiile din Muntenegru, în legătură cu proprietățile aparținând Mitropoliei Ortodoxe locale a Muntenegrului și Littoralului, de sub Mitropolitul Amfilohie.
Competența evidentă pe care Parlamentul din Republica Muntenegru o are în legiferarea în interesul populației țării nu poate fi interpretată de guvern ca o cauză de conflict cu Biserica locală sau ca un motiv pentru a restricționa activitățile acestei Biserici.
În ceea ce privește măsurile luate pentru protejarea monumentelor oricărei țări, acestea nu trebuie să împiedice, pe cât posibil, funcționarea și utilizarea acestora din urmă sau să schimbe scopul pentru care a fost construit monumentul.
Mitropolia Muntenegrului, născută din mireni ca parte vitală a Bisericii Ortodoxe din Serbia și indivizibilă de aceasta, își oferă Slujba Sfântă pentru Muntenegru de secole. O astfel de activitate necesită resurse și venituri necesare care să permită Bisericii să își păstreze activitatea de succes.
Independența financiară a entităților religioase cu vechime, este o condiție necesară pentru funcționarea lor în limitele prevăzute de lege. Fricțiunile și divergențele interesate nu trebuie să afecteze în niciun fel activitatea socială și teologică a bisericilor sau să împiedice activitățile lor.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.