Papa Francisc l-a felicitat, la rândul său, pe Patriarhul Rusiei

Liderul Bisericii Catolice, Papa Francisc, i-a trimis în aceste zile o scrisoare de felicitare Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, cu ocazia celor 10 ani de ani de la întronizare.

Papa Francisc, în scrisoarea sa, a exprimat salutul său frățesc, dorindu-i binecuvântări de la Dumnezeu și puterea de a continua marea lucrare spre binele Bisericii Rusiei.

Papa a făcut, totodată, referire la întâlnirea pe care cei doi lideri au avut-o la Havana, subliniind: „ne amintim cu mare bucurie întâlnirea, și sunt recunoscător pentru contribuția personală în consolidarea relațiilor frățești dintre cele două Biserici.“

În cele din urmă, Pontiful a spus că roagă pentru Patriarhul Moscovei, Chiril, subliniind rolul important al cooperării în chestiuni care privesc lumea de astăzi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.