Biserica Georgiană nu trebuie să se grăbească să recunoască Biserica Ortodoxă Autocefală Ucraineană

“Biserica Ortodoxă Georgiană nu trebuie să se grăbească să recunoască Biserica Ortodoxă Autocefală Ucraineană”, a declarat Mitropolitul Nicolae de Akhalkalaki și Kumurdo, pentru agenția georgiană de știri Interpressnews, citată de agenția grecească Romfea.

Mitropolitul Nicolae consideră că, mai întâi, Bisericile care se află în diptice înaintea Bisericii din Georgia sunt cele care trebuie să facă față acestei provocări numită: recunoașterea autocefaliei ucrainene.

Mitropolitul Nicolae a mai spus: “Este necesar să se țină cont de circumstanțele în care este aplicată autocefalia. În special, de cine ar trebui să fie șeful Bisericii Ucrainene și care să fie clericii. Este foarte important să fie stabilită canonicitatea lor. Unii dintre ei au fost anatematizați. Acest lucru a fost recunoscut de toate Bisericile Ortodoxe, inclusiv de Constantinopol”.

Mitropolitul a adăugat că “mulți se află printre ei, care sunt autoproclamați episcopi! Cum pot coexista toate acestea? Nu putem recunoaște astfel de oameni”.

Ierarhul Bisericii din Georgia a menționat, de asemenea, că Sfântul Sinod nu a studiat încă pe deplin Tomos-ul primit de Ucraina, adăugând că procedura de recunoaștere este lungă și complexă, și a subliniat: “este necesar să examinăm textul original și nu traducerea Tomosului”.

Mitropolitul Nicolae de Akhalkalaki și Kumurdo a concluzionat: “Ucraina este un partener strategic al Georgiei, în timp ce Rusia a ocupat 20% din teritoriul georgian. Cetățenii georgieni susțin pe deplin Ucraina, dar dacă sprijinim pe deplin autocefalia, ar fi negativ în relațiile cu alte Biserici Ortodoxe “.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.