ROMÂNIA: Frumusețea sacră a mânăstirilor pictate – un nou film la televiziunea ARTE (VIDEO, 53 minute)

On-line și-a făcut apariția un nou film, difuzat de “Arte”, pe tema mănăstirilor bucovinene pictate din România, mai exact cea a Suceviței.

Ca prezentare a filmului, ARTE s-a folosit de următoarele cuvinte:

”În nordul extrem al României, nu departe de Ucraina și Moldova, se află Mănăstirea Sucevița, unul dintre cele mai frumoase sit-uri din regiunea Bucovinei, inima istorică a Moldovei, din Carpați. Este singura mănăstire ai cărei pereți interiori și exteriori sunt decorați în întregime cu fresce și picturi.

În timpul iernii, când pădurile groase care o înconjoară sunt acoperite de zăpadă, călugărițele duc acolo o viață liniștită și retrasă. Dar la întoarcerea primăverii, mănăstirea și satul se trezesc la viață și sărbătoresc Învierea lui Hristos”.

Filmul are o lungime de 53 de minute și este disponibil din 15/09/2018 până în 14/10/2018. Realizatorul acestuia este Vincent Froehly, din Germania.

Filmul poate fi vizionat la adresa indicată, din paginile Lăcașuri Ortodoxe, inclusă în articolul de față. De asemenea, NU UITA: te invităm să vezi noua producție Lăcașuri Ortodoxe, intitulată România: Gură de Rai, dând click pe adresa: https://lacasuriortodoxe.ro/d/lonews/23if/vezi-aici-noul-film-integral/ sau direct pe youtube, la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=2jqaj__McgQ .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.