publicat în: Arhivă

Despre Episcopii ortodocși răpiți: Patriarhul Ioan X al Antiohiei s-a întâlnit cu Președintele Elveției

În ziua de 28 august 2018, Patriarhul de rit oriental Mor Ignatius Aphrem al II-lea, din Patriarhia Ortodoxă Siriacă, s-a întâlnit cu Excelența Sa Alain Berset, Președintele Confederației Elvețiene, la reședința patriarhală maronită din Dimane, Libanul de Nord. Informația și foto ne-au fost puse la dispoziție de Patriarhia Ortodoxă Siriacă.

Întâlnirea a fost găzduită de Cardinalul Mar Bechara Boutros Al-Rai, Patriarh Maronit al Antiohiei și al Întregului Orient, la aceasta participând și: Mor Ignatius Iosif al III-lea Younan, Patriarh Catolic al Siriei, Ioan al X-lea, Patriarh Ortodox al Antiohiei și al întregului Orient, Joseph Absi, Patriarhul Melkit-Grec Catolic al Antiohiei, Alexandriei și Ierusalimului, și Catolicosul Aram I al Casei Mari a Ciliciie, din Biserica Ortodoxă Armeană.

La întâlnire au participat, de asemenea, Excelența Sa, Dr. Joseph Spiteri, Nunțiul Apostolic din Liban, precum și reprezentanții diferitelor religii din țară.

În cadrul reuniunii, au fost rostite cuvinte despre bunele relații dintre Liban și Elveția, precum și despre situația actuală din Orientul Mijlociu și despre problema refugiaților.

Cu aceeași ocazie, Patriarhul de rit oriental Mor Ignatius Aphrem al II-lea, din Patriarhia Ortodoxă Siriacă, a readus la cunoștință cazul răpirii celor doi Arhiepiscopi de la Alep – Mor Gregorius Youhanna Ibrahim (Biserica Siriacă de rit oriental) și Boulos Yaziji (Biserica Ortodoxă a Antiohiei și Întregului Orient) – și i-a cerut ajutorul Președintelui Berset în rezolvarea acestui caz.

Pentru mai multe amănunte despre cazul celor doi Episcopi răpiți, a căror soartă a rămas necunoscută până în prezent – caz pe marginea căruia, de-a lungul acestor ani Agenția noastră de știri a scris numeroase articole – vă rugăm să consultați arhiva Lăcașuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro).