Cum au fost serbați cei 1030 de ani de la Botezul Rusiei, în alte țări ale lumii

Conform unui raport al Patriarhiei Moscovei, cei 1030 de ani de la Botezul Rusiei au fost serbați în diferite țări ale lumii, de către reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ruse. Astfel, spre exemplu:

– în Franța, Episcopul Nestor a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Nicolae din Nisa, pe 28 iulie 2018, în cinstea Sfântului Vladimir;

– Arhiepiscopul Tihon de Podolsk, administrator al Episcopiei de Berlin și Germania, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Vladimir, în Berlin;

– Episcopul Matei de Suroj a prezidat oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Londra;

– Episcopul Ioan de Naro-Fominsk, administrator al parohiilor Patriarhale din Statele Unite, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Nicolae din New York;

– credincioșii ortodocși din Thailanda au sărbătorit aniversarea a 1030 de ani de la Botezul Rusiei, aniversarea fiind celebrată cu deosebită solemnitate în Chiang Mai, unde Arhimandritul Oleg (Cerepanin), reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse în Regatul Thailandei, a oficiat Sfânta Liturghie. Celebrarea celor 1030 de ani de la Botezul Rusiei, în Thailanda, a coincis cu sărbătoarea națională, ziua de naștere a Majestății Sale Regele Thailandei Rama al X-lea.

– ziua celei de-a 1030-a aniversări a Botezului Rusiei a făcut ca o slujbă ortodoxă să aibă loc și la reprezentanța Bisericii Ortodoxe Ruse din Damasc, fiind oficiată de către starețul Arsenie (Sokolov), reprezentant al Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii pe lângă Patriarhul Antiohiei.

Foto oferită de Biserica ortodoxă Rusă – Departamentul Relații Externe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.