Ce se întâmplă în Nigeria este pur genocid și trebuie oprit imediat!

Săptămâna trecută, în Nigeria, au fost uciși 238 de creștini, iar mai multe biserici au fost profanate de musulmani. Astfel, numărul creștinilor uciși se ridică la peste 6.000, doar de la începutul anului 2018.

Potrivit unei declarații a Asociației Creștine din Nigeria:

“Nu există nici o îndoială că unicul scop al acestor atacuri vizează purificarea etnică, confiscarea pământului și îndepărtarea forțată a localnicilor creștini de pe pământul strămoșilor lor“.

Declarația adaugă că majoritatea celor 6.000 de creștini masacrați în acest an au fost “mai ales copii, femei și bătrâni… Ce se întâmplă în Nigeria este pur genocid și trebuie oprit imediat”.

Atacurile au fost marcate de brutalitate, iar agențiile de securitate nu au intervenit, “în ciuda mai multor apeluri”.

Cu ocazia recentei declarații, specialistul în Islam, conferențiarul și publicistul Raymond Ibrahim, cunoscut pentru scrierile sale legate de Orientul Mijlociu – ale cărui articole și traduceri au apărut frecvent într-o varietate de publicații, între care New York Times, CNN, LA Times, Fox News, Financial Times, Jerusalem Post, New York Times Syndicate, Washington Times și Weekly Standard – atrăgea atenția asupra faptului că “De mult timp, atât guvernul nigerian, cât și guvernul american au încercat să prezinte acest jihad prelungit” ca pe niște ciocniri teritoriale între cei ce au (se pare întotdeauna creștini) și cei ce n-au (se pare mereu musulmani).

În declarația sa recentă, Asociația Creștină din Nigeria a negat toate aceste afirmații, precizând că cei responsabili pentru sacrificarea creștinilor sunt întotdeauna lăsați să “scape liber”, de către Guvernul Nigerian care descrie atacurile ca pe niște “ciocniri între fermieri/păstori”.

Raymond Ibrahim mai amintește, de asemenea, despre întrunirea din 2 mai 2018, a Forumului Național al Bătrânilor Creștini – o aripă a Asociației Creștine, cu membri ai căror vârstă depășește 75 de ani, provenind din cele șase zone geopolitice ale Nigeriei – cu Înalta Comisie britanică, pentru a-i solicita sprijin, în urma unui atac al musulmanilor asupra unei biserici, în care au fost masacrați aproape 20 de enoriași și doi clerici, amintind un fragment mai important al plângerii bătrânilor:

“Este clar pentru bătrânii creștini, că a fost lansat un jihad în Nigeria, de către islamiștii din nordul Nigeriei, condus de grupul etnic Fulani [“păstorii”]”.(…) Islamiștii din nordul Nigeriei par a fi hotărâți să transforme Nigeria într-un sultanat islamic și să înlocuiască democrația liberală cu Sharia, ca ideologie națională”.

Creștinii reprezintă peste 50% din populația nigeriană, iar “scopul islamiștilor este acela de a crea conflicte serioase care, dacă nu sunt controlate, sunt capabile să escaladeze într-un alt război civil. Deja, islamiștii ucid creștinii cu impunitate” și distrug lăcasurile creștine de închinare, vulnerabile și apartinând comunităților, “la o rată alarmantă și inumană”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.