Biserica Sfintii Romani din Trapezului, neincapatoare, la doar un an de la sfintire (video)

In ziua de duminica, 26 noiembrie 2017, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a transmis, la invitatia reprezentantilor parohiei, Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii, din Biserica Parohiei Sfintii Romani – Trapezului, aflata in Protoieria Sector 3 Capitala.

Transmisiunea in direct din Biserica Sfintilor Romani – Trapezului a inceput in jurul orei 8:30

Parohia Sfinţii Români – Trapezului a fost infiintata din încredinţarea PF Patriarh Teoctist, prin hotararea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, din data de 5 noiembrie 2003.

Biserica ocupa o suprafata restransa, impusa de dimensiunile reduse ale terenului de care s-a dispus, de doar 720 de metri patrati. Aceasta mai are si un al doilea hram: Acoperamantul Maicii Domnului, iar in urma cu aproximativ un an, mai exact in duminica din 2 octombrie 2016, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, in calitate de delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a săvârşit Slujba de Târnosire a sfântului lacaş.

Sfântul lăcaş inchinat Tuturor Sfintilor Romani din Trapezului a fost ctitorit într-o zonă a Capitalei, care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Sfintirea mica a bisericii avusese loc in data de 2 martie 2005, insa lucrările aveau sa continue, treptat locul de slujire transformandu-se dintr-un cort amplasat pe o fundatie initiala de beton, intr-o splendida ctitorie. Slujbele se savarasesc, insa, in noua biserica, dinainte de finisarea totala a lacasului, si dinainte ca pictura sa fie gata ori ca biserica sa aiba propria catapeteasma, incepând cu ziua hramului din anul 2008.

O biserica deja neincapatoare, la doar un an de la sfintireIn prezent, biserica este plina de credinciosi in fiecare zi de duminica, multi dintre acestia, dat fiind ca biserica nu s-a bucurat de o suprafata prea mare de desfasurare, fiind nevoiti deja, la doar un an de la sfintire, sa ia parte la slujba, stand dincolo de usile sfintei biserici, pe treptele din fata acesteia (incheiate cu un pridvor deschis), protejate ingaduitor de streasina destul de avansata a acoperisului.

Si in aceasta duminica biserica s-a dovedit a fi neincapatoare, credinciosii venind in numar mare alaturi de slujitorii lor: Preot Paroh – Ion Mărăcineanu, Preot coslujitor – Valerian Manea si Preot Coslujitor – Mina Stavara, mai ales ca, de aceasta data, evenimentul liturgic a fost anuntat ca fiind insotit de o comunicare sustinuta pe tema “Marturisitorii romani ai lui Dumnezeu din perioada comunista. Parintii de la Rugul Aprins, din cadrul Manastirii Antim din Bucuresti si lumina credintei lor”, de catre teologul si publicistul Stelian Gombos [https://lacasuriortodoxe.ro/promo/24123-de-sfantul-stelian-dr-teolog-stelian-gombos-in-direct-pe-tv-lacasuri-ortodoxe-slujbe-live.html] .

Adresa exacta a Bisericii Parohiei Sfintii Romani [https://www.parohiasfintiiromani.ro/cms/contact-2/] si Acoperamantul Maicii Domnului din Trapezului, este: Str. Trapezului nr. 3A, Sector 3, Bucuresti.

Inregistrarea transmisiunii in direct efectuata la Sarbatoarea Sfantului Cuvios Stelian Paflagonul si a Sfintilor Cuviosi Alipie Stalpnicul si Nicon, in Duminica a 30 dupa Rusalii, poate fi urmarita in playerul afisat mai jos, integral, avand o durata de aproximativ 3 ore.

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.