In Bonn – Germania, a fost tarnosita prima biserica ortodoxa din istoria orasului

Foto: prima biserica ortodoxa BonnSURSA: Biserica ortodoxa din Bonn – https://www.rok-bonn.de/ [https://www.rok-bonn.de/]

Prima biserică ortodoxă ruseasca din istoria orașului Bonn a fost inaugurată pe 21 octombrie 2017. Mai multe sute de persoane au participat la evenimentul deosebit.

Noua biserică ortodoxă rusească este inchinata Sfintei Imparatese Elena, intocmai cu Apostolii, conform revistei web Orthodoxie.com [https://orthodoxie.com/premiere-eglise-orthodoxe-a-bonn-allemagne/] .

Incepand din anul 1964, Bonn a găzduit comunitatea ortodoxă a Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului, compusă în principal din vorbitori de limba rusa, care au închiriat o incapere mică într-o biserică evanghelică.

Un filantrop a cumpărat, ulterior, biserica evanghelică și a transferat-o Bisericii Ortodoxe Ruse.

In Bonn – Germania, a fost tarnosita prima biserica ortodoxa din istoria orasuluiDe acum, slujbele in biserica ortodoxa din Bonn vor fi oficiate atat în limba rusă cat și in cea germană.

De la moartea Arhiepiscopului Teofan de Berlin, din cadrul Patriarhiei Moscovei, eparhia a fost administrată provizoriu de Episcopul Antonie de Zvenigorod.

Unind laolalta parohiile aflate direct sub Patriarhia Moscovei și cele ale Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granițelor, în Germania există mai mult de 150 de parohii ortodoxe rusești.

Conform unei informatii oferite de catre pr. Ioan Popoiu, consilier cultural al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord [https://mitropolia-ro.de/] [ https://mitropolia-ro.de/ [https://mitropolia-ro.de/] ], noua biserica ortodoxa ruseasca nu este prima biserica ortodoxa tarnosita in Bonn, aici existand Catedrala Mitropoliei Grecesti a Germaniei, cu hramul Sfanta Treime, aflata la adresa: Dietrich-Bonhoeffer-Str. 2, 53227 Bonn [https://maps.google.com/?q=Dietrich-Bonhoeffer-Str.+2,+53227+Bonn&entry=gmail&source=g] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.