UCRAINA, ravasita de un nou proiect de lege privind Biserica locala

Președintele ucrainean promite să nu semneze proiectul de lege nr. 4511. Despre acest proiect ucrainean ati putut citi in editiile noastre anterioare de stiri.

Va avea Ucraina o Biserica locala proprie, care sa nu fie sub Patriarhia Rusa?

Ucraina va avea Biserica sa locală, dar statul nu va interveni în afacerile bisericești.

Aceasta a declarat, în esență, Președintele ucrainean Poroșenko, în mesajul său anual adresat Parlamentului, pe 7 septembrie 2017.

Pentru Ucraina, Rusia ramane un “stat agresor”Șeful statului ucrainean a făcut clar că nu va semna proiectul de lege 4511, care ar conferi „un statut special organizațiilor religioase ale căror centre de conducere sunt în statul recunoscut de parlament ca “agresor”, Rusia”.

“Aș dori să subliniez că nu voi semna proiectul de lege, în care se propune coordonarea numirilor de episcopi și preoți împreună cu organele de stat. Aceasta nu este o treaba a statului”, a spus Președintele Poroșenko al Ucrainei.În ceea ce privește alte inițiative legislative care reglementează relațiile statului cu Biserica, Președintele Ucrainei a mai spus că este „pregătit să le discute și să le examineze, ținând cont de faptul că este încă o afacere mult prea sensibila”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.