CRISTIAN POMOHACI. Am vazut usile larg deschise si presa predicand in Biserica…

Dupa ce Arhiepiscopia de Alba Iulia a luat decizia caterisirii Parintelui Cristian Pomohaci, in urma presiunilor din partea presei asupra reprezentantilor Bisericii, probabil ca cei care agreau formula “pactizarii” in premiera a Bisericii cu presa laica – fiind pentru prima data cand un purtator de cuvant a fost vazut de partea presei, atunci cand un slujitor al Bisericii, pentru a carui reprezentare a fost invitat, era atacat in public (vezi show-ul video de mai jos) – se asteptau ca pacea sa se astearna in paginile inrosite, deja de prea mult timp, de titlurile “incendiare” la adresa “cazurilor de homosexualitate” care ii vizeaza pe slujitorii Bisericii.

Totusi, dupa cum era de asteptat, intrucat Biserica este tinta reala a acestor atacuri, si nicidecum persoanele care slujesc in ea, decizia de caterisire grabita a renumitului cantaret, inainte de incheierea anchetei oficiale, nu a facut decat sa permita presei sa continue cu si mai mult sarg actiunile deja pornite de ea.

CITESTE si: CRISTIAN POMOHACI. Cine a provocat tristete in BOR? [https://lacasuriortodoxe.ro/kslcatalin-opinii/23828-acuzatiile-aduse-parintelui-pomohaci-provoaca-tristete-in-bor.html]

Noile aparitii din presa, in care Cristian Pomohaci nu este amintit ca persoana sau cantaret ci, invariabil, din calitatea sa, de acum, de “fost preot” – adica in continuare de reprezentant (imagine) al Bisericii Ortodoxe Romane – demonstreaza exact acest lucru:

Campania defaimatoare continua. Presa nu face referire decat la elemente specifice Bisericii – “Fostul preot Cristian Pomohaci, surprins în timp ce pupa un copil pe gură, la festivalul de la Jina” (cu mentionari in aproape fiecare paragraf al articolului de termeni specifici Bisericii si preotiei: “exclus vineri din preoţie…”, “Fostul preot a făcut și un gest controversat…”, “dedicaţii pentru preotul din comuna Jina”, “a spus de pe scenă fostul preot”, “s-a aflat şi un tânăr preot din Sibiu, care nu a purtat sutană”, “Fostul preot a cântat şi glumit”, citand in plus, integral, doar dedicatia facuta unui preot din sat). In ultimele secunde ale materialului video la care face referire articolul, se sustine faptul ca Parintele Cristian Pomohaci ar fi fost acuzat ca “ar fi intretinut relatii sexuale cu un elev de la seminar” (fapt neadevarat – probabil o confuzie cu acuzatiile aduse Episcopului Corneliu al Husilor).

“Fostul preot Cristian Pomohaci, surprins in timp ce pupa pe gura un baietel, la festivalul din Jina” (cu referiri dese la calitatea de preot si la decizia BOR);

“Cristian Pomohaci a sarutat pe gura un baietel, la Jina. Copilul a fost adus chiar de mama lui la fostul preot” – In materialul video, se precizeaza ca este vorba despre un fost preot al BOR, cu titluri: “In loc de slujba, concert” etc). Materialul video include mai multe marturisiri ale oamenilor care sustin ca Parintele este acuzat pe nedrept. Articolul recunoaste: “La festival au fost prezenti peste 10.000 de oameni care au venit special pentru fostul parinte.”

“Cristian Pomohaci, sărutat pe gură de un bărbat la ultimul său concert! Cum a reacţionat lumea atunci când l-a văzut pe preot” (amintit ca preot inca activ);

VIDEO / Pomohaci, sărut pe buze cu un bărbat! Reacţia preotului-artist când a văzut un copil: “Zice lumea că sunt pedofil” (amintit ca preot inca activ) In text, se afla si transcrierea dezmintirii (min 8:26) pe care a dat-o barbatul aparut in materialul video – in poza observandu-se ca “sarutul” fusese unul pe obraz.

“Duceti copiii la suspectul de pedofilie! Cristian Pomohaci a sarutat pe gura un baietel, la Jina. Copilul a fost adus chiar de mama lui la fostul preot” In text se precizeaza: “Poate ca intamplarea n-ar fi fost remarcata, daca fostul ierarh (!?) nu s-ar fi aflat in plin scandal de corupere sexuala a unui minor”.

… si altele asemenea.

Pentru cei ce nu stiu, toate titlurile de mai sus exploateaza imbratisarile pe care “fostul preot” le-a schimbat cu admiratorii sai, mari si mici, pe scena, baieti si fetite (nefiind vorba doar despre public de sex masculin, dupa cum se explica si aici: https://www.cancan.ro/incredibil-desi-este-anchetat-pentru-corupere-de-minori-cristian-pomohaci-a-pupat-pe-gura-copii-la-ultimul-sau-concert-17119898, cu ocazia inmanarii unor buchete de flori in semn de apreciere.

Asa incat, cum si cui a folosit aceasta recunoastere prematura a “vinovatiei” unui slujitor ortodox (sau gasirea neaparata a unui asa-zis “gay”), atata timp cat ancheta oficiala nu oferise si nu a oferit nici pana acum vreun raspuns, continua sa ramana un mister. Insa, ceea ce stim sigur, este ca, daca cineva si-a imaginat ca gura presei va tacea dupa luarea unei astfel de masuri, acum se convinge ca s-a inselat amarnic.

S-ar parea ca acceptarea unei eventuale contestatii a Parintelui Cristian Pomohaci (in cazul in care acesta ar depune-o) ajunge sa fie cea mai buna solutie de indreptare (cat mai este timp) a situatiei. In prezent, lupta, in cazul Parintelui Pomohaci nu se mai reduce doar la acceptarea propriei cruci cu seninatate, demonstrata de apreciatul interpret de muzica populara, prin refuzul de a-i actiona in justitie pe cei care-l defaimau, doar pentru ca… a te judeca cu fratele tau, nu este un lucru crestinesc (dupa cum reiese din cuvintele avocatului sau, fapt cu totul neinteles de publicul ateu).

Iar peste toate acestea, se fac pregatiri pentru judecarea – de catre reprezentantii Bisericii, la insistentele presei – a Episcopului de Husi, imediat dupa intoarcerea lucratorilor mass-media din vacanta. Asa incat, nu avem sa ne asteptam decat ca “sfaturile” si “predicile” (vezi video) “binevoitorilor” prezentatori de spectacole (show-uri) din presa si amestecul in treburile interne ale Bisericii sa continue cu si mai multa cutezanță – odata ce acest lucru le-a fost permis, in judecarea in comun a slujitorilor sai.

De acum, am vazut usile larg deschise, iar prin acestea atacatorii ateisti vor continua, poftiti ca niciodata din interior, cu sfaturile si predicile lor, sa intre…

CITESTE si: DECIZIA in cazul Pomohaci, sau ispita auto-incriminarii monahismului.

VEZI VIDEO AICI: Răsturnare de situație în cazul lui Cristian Pomohaci! ”A fost doar o minciună…” – Tanarul care il acuzase pe parintele Pomohaci, a zis ca a fost santajat sa faca asta (CLICK AICI)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.