IPS Petru: vom fi pusi sa dam raspuns in fata stramosilor nostri, cum am slujit si aparat Biserica Neamului nostru

Foto: IPS Petru

Licenta de utilizare: By Andrei Tinu (Own work) [CC BY-SA 4.0 [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0] ], via Wikimedia Commons„Anii care au trecut de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei și până la recunoașterea de către autoritățile statului au fost cu multe încercări, cu multe evenimente pe care nu am vrea să le amintim pentru că nu sunt amintiri din cele mai plăcute.

Încă și astăzi, chiar dacă recunoscuți de către stat, cu părere de rău, clericii și enoriașii Mitropoliei Basarabiei sunt asupriți și disconsiderați de către mulți adepți ai mitropoliei subordonate Patriarhiei Moscovei.

Noi Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale, revărsate asupra noastră a tuturor și Îl rugăm să ne întrarmeze cu putere pentru a sluji în continuare Biserica Neamului și a strămoșilor noștri” – a declarat ÎPS Petru, ierarh al Bisericii Ortodoxe Romane, care are in pastorire arhiereasca Mitropolia Basarabiei si Exarhatul Plaiurilor, dupa cum aminteste un articol publicat in pagina oficiala eparhiala web [ https://mitropoliabasarabiei.md/îps-petru-„toți-slujitorii-altarului-din-această-țară-vom-da-răspuns-strămoșilor-noștri-cum-am [https://mitropoliabasarabiei.md/îps-petru-„toți-slujitorii-altarului-din-această-țară-vom-da-răspuns-strămoșilor-noștri-cum-am] ].

Cuvantul a fost rostit in Duminica a 8-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfinția Sa Petru oficiind Slujba Sfintei Liturghii in Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.

După săvârșirea Sfintei Liturghii a fost oficiata o Slujba de TeDeum, in semn de multumire catre Dumnezeu, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la Recunoașterea și admiterea în legalitate a Mitropoliei Basarabiei de către Serviciul de Stat pentru problemele Cultelor din Republica Moldova.

“Toate eforturile noastre ar fi fost în zadar dacă nu am fi avut susținerea Bisericii-Mame Ortodoxe Române. Vorbind despre aceste evenimente, trebuie să nu uităm în primul rând de vrednicul de pomenire, Părintele Patriarh Teoctist, să nu uităm să mulțumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel (care pe atunci era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei) și tuturor membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pentru suportul și aportul considerabil la înfăptuirea acestei dreptăți făcute enoriașilor din teritoriul Basarabiei.

Cel mai important lucru este că toți slujitorii sfântului altar din această țărișoară mică și frumoasă ar trebui să conștientizăm că la un moment dat vom fi puși să dăm răspuns în fața strămoșilor noștri cum am slujit și apărat Biserica Neamului nostru” – a mai amintit episcopul, conform paginii proprii web a Eparhiei romanesti din Republica Moldova [https://mitropoliabasarabiei.md/îps-petru-„toți-slujitorii-altarului-din-această-țară-vom-da-răspuns-strămoșilor-noștri-cum-am] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.