Erdogan vrea ca Turcia sa autorizeze casatoriile religioase

Guvernul turc planuieste sa le permita muftiilor sa oficieze casatorii perfect valabile, asemenea ofiterilor de stare civila.

Erdogan vrea ca Turcia sa autorizeze casatoriile religioasePlanul a nascut deja reactii dure din partea apărătorilor secularismului și a organizatiilor de femei.

Proiectul de lege si-a facut aparitia in ziua de 25 iulie 2017, sustinand ca muftiilor ar trebui sa li se recunoasca oficierea căsătoriilor, chiar daca acestia o fac din punct de vedere religios.

Erdogan vrea ca Turcia sa autorizeze casatoriile religioaseConform analistilor politici, temerile din prezent au fost deja legate de unele temeri mai vechi, carora le daduse nastere un alt proiect de lege – insa, cu mult mai controversat – prin care se cauta anularea condamnarii autorilor de abuz sexual asupra minorilor, în cazul în care acestia se căsătoresc cu victimele lor.

Asa incat, ele risca sa fie in mare masura exagerate. Totusi, acuzatorii noului proiect reclama faptul ca Turcia se va indrepta, prin astfel de legi, spre castigarea unui statut care se va opune directiei secularismului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.