Eroii de la Marasesti vor fi comemorati de Familia Regala a Romaniei, alaturi de IPS Timotei al Aradului

Foto: Casa Regala a Romaniei – blazonLicenta de utilizare: Răzvan Pala [CC BY 3.0 [https://creativecommons.org/licenses/by/3.0] ], via Wikimedia Commons [https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kingdom_of_Romania_-_Big_CoA.svg]

Comunicat remis Lacasuri Ortodoxe, de Secretariatul Majestății Sale Regelui:

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:Comemorarea eroilor de la Mărăşeşti

Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu vor lua parte, la Biserica Ortodoxă din Săvârşin, duminică, 6 august 2017, la ora 12.30, la o slujbă de pomenire a eroilor care şi-au pierdut viaţa pe Câmpul de la Luptă de la Mărăşeşti. Se vor ridica rugăciuni pentru Regele Ferdinand Întregitorul şi pentru Regina Maria, „Mama Răniţilor”.

Ceremonia religioasă va fi oficiată în prezența Înalt Preasfinției Sale Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Toți cei care doresc să ia parte sunt bineveniți la Biserica Ortodoxă din Săvârșin, pentru a fi alături de Familia Regală la această importantă comemorare pentru națiunea română. Accesul presei este liber.

Marea bătălie de la Mărăşeşti a început în ziua de 6 august 2017 şi este considerată astăzi cea mai importantă acțiune militară românească din timpul Primului Război Mondial.

Bătălia a durat zece zile și a lăsat în memoria societății românești legenda actelor de vitejie ale sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, căpitanului Grigore Ignat și generalului Eremia Grigorescu. Atunci a fost lansată legendara expresie „Pe aici nu se trece”!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.