Expertii au dovada ca osemintele din Ekaterinburg apartin Romanovilor

Foto: Tarul Nicolae al II-lea RomanovLicenta de utilizare: See page for author [Public domain or Public domain], via Wikimedia Commons

Expertizele care sunt efectuate in legatura cu asasinarea țarului mucenic Nicolae al II-lea și a familiei acestuia, au adus noi dovezi indirecte ale faptului ca „osemintele de la Ekaterinburg“ apartin familiei imperiale. Tarul Nicolae II: expertii vin cu noi dovezi privind osemintele din Ekaterinburg„Am găsit urme pe craniu (presupus al țarului), de sabie“, a declarat in aceste zile celebrul criminalist rus Viaceslav Popov. Acesta a participat la investigarea osemintelor descoperite în apropiere de Ekaterinburg (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și care au fost îngropate în Fortareata Petru și Pavel din Sankt-Petersburg.

După cum a menționat expertul, în 1991 s-au căutat cu atenție astfel de semne pe craniul țarului Nicolae al II-lea, dar în mod greșit cercetările se efectuasera pe cealaltă parte a craniului, pe partea stângă, deoarece s-a presupus că lovitura ar fi venit din această parte a agresorului.Tarul Nicolae II: expertii vin cu noi dovezi privind osemintele din EkaterinburgÎn 1891, Nicolae al II-lea, ulterior prinț moștenitor al tronului, ​​a făcut o excursie în Japonia, unde un ofițer l-a lovit cu sabia. Potrivit lui Viaceslav Popov, au fost efectuate două examinări cu raze X. Acestea au arătat două adâncituri longitudinale in cap: este vorba despre o fractură veche vindecată.

„Dar nu ne-am limitat la aceasta procedura, ci am făcut o mărire directă a imaginii, am studiat structura țesutului osos, care este diferita de părțile laterale. Putem spune cu certitudine că este o fractură care a avut loc în timpul vieții persoanei, este o fractură veche și corespunde loviturii cu un obiect ascuțit lung, de exemplu o sabie”, a spus V. Popov.

Mai mult decât atât, acesta a confirmat faptul că osemintele găsite în 1991 în apropierea Ekaterinburg-ului se potrivesc pentru cinci persoane dintr-o aceeași familie – fapt relevat de o analiza stomatologica.

„Cinci persoane, dar mai ales cele patru femei, constituie o familie. In cazul acestor femei, există o constituție particulară a dinților și maxilarelor. De exemplu, al patrulea dinte inferior este îndoit la fiecare dintre ele. Cred că este o mărturie importantă a legăturii de familie. Al doilea semn al acestei legaturi, este o boală ereditară. Cariile timpurii se manifestă la toate. La cele mai tinere, aproape toți dinții sunt plombati”, a spus el.Tarul Nicolae II: expertii vin cu noi dovezi privind osemintele din EkaterinburgPotrivit acestuia, femeile aveau, in plus, un statut social ridicat, pentru că aveau un dentist personal.

„Stomatologul familiei cunostea particularitatile ei, știa că toate au avut boli dentare, deoarece înainte de proliferarea cariilor, le-a pus plombe din argint. Voi sublinia faptul că oamenii obișnuiți nu aveau plombe aliate cu argint. Dacă vorbim de scheletul numarul 7 (presupunând că este acela al împărătesei mucenite Alexandra Feodorovna) are dinți artificiali, care sunt rezultatul unei lucrari extraordinare. Spre exemplu, doi incisivi au fost făcuti din porțelan, cu tije de aur și platină”, a declarat în continuare V. Popov.

In plus, s-a mai efectuat si un studiu matematic pe cranii: s-au trasat cateva zeci de puncte si s-a realizat un grafic, folosind o analiză a corelarii, prin care s-a dovedit o relatie intre cranii. În ceea ce privește investigațiile genetice, V. Popov a spus că sunt încă în curs de desfășurare și ca s-a ajuns în etapa finală.

Atunci când această analiză va fi finalizată, „se va pune punctul pe i“, a spus el. Comitetul de anchetă al Federației Ruse a autorizat, de acum, publicarea avizelor experților, vizavi de testele finalizate. Acest interviu cu V. Popov este începutul publicării primelor rezultate, fiind realizat de agentia Interfax (https://www.interfax-religion.ru/?act=news&div=67605 [https://www.interfax-religion.ru/?act=news&div=67605] ). (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.