Nou cutremur in Turcia si Grecia: relatari ale Mitropolitului de Kos

FOTO: Insula Kos, Grecia

Licenta utilizare: By Paginazero (Own work (own photo)) [GFDL [https://www.gnu.org/copyleft/fdl.html] or CC-BY-SA-3.0 [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/] ], via Wikimedia Commons [https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Agios_Stephanos_from_Kefalos.JPG]

Clerul și credincioșii din insula Kos, loviti de un nou cutremur…

În urma cutremurului puternic, cu o magnitudine de 6,7 grade, care a lovit Insula grecească Kos în noaptea de joi spre vineri, provocând două decese și pagube importante, Patriarhul Bartolomeu și-a exprimat sprijinul fata de clericii și credinciosii aflati pe insula.

Nou cutremur in Kos: relatari ale Mitropolitului localIn cadrul unei convorbiri telefonice pe care Patriarhul Bartolomeu a avut-o cu Mitropolitul de Kos și Nisyros, Natanael, vineri dimineata, acesta a tinut sa transmita urgent un mesaj de intarire, locuitorilor acestei insule.

Trebuie amintit faptul ca regiunea Kos, aflata in Grecia, apartine canonic de Patriarhia de Constantinopol. Kos este o insulă grecească în Insulele Dodecaneze, Arhipelagul insulelor Sporade, Marea Egee. Ea este mai aproape de Turcia continentală decât de Grecia. Insula are atât câmpii fertile cât și terenuri infertile, numarand 20.500 de locuitori. Site-ul oficial al Insulei poate fi vizitat aici: https://www.kos.gov.gr/default.aspx [https://www.kos.gov.gr/default.aspx] .

Nou cutremur in Turcia si Grecia: marturisire a Mitropolitului de KosMitropolitul Natanael l-a informat pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu vizavi de unele daune mai importante. Intre acestea, se numara daunele provocate Catedralei Mitropolitane Sfantul Nicolae. De asemenea, s-au inregistrat daune importante si la Biserica Sfanta Parascheva de pe aceeasi insula.

Agentia Amen [https://www.amen.gr/article/minyma-sybarastasi-tou-patriarxi-vartholomaiou-stin-seismoplikti-niso-ko] [https://www.amen.gr/article/minyma-sybarastasi-tou-patriarxi-vartholomaiou-stin-seismoplikti-niso-ko [https://www.amen.gr/article/minyma-sybarastasi-tou-patriarxi-vartholomaiou-stin-seismoplikti-niso-ko] ] amintea, in plus, ca Patriarhul Bartolomeu a mai fost informat de către Primarul de Kos, M. Kyritsis, despre daunele provocate infrastructurii și constructiilor de pe insula, de cutremurul puternic inregistrat.

Nou cutremur in Turcia si Grecia: marturisire a Mitropolitului de KosIn urma discutiilor telefonice, Patriarhul Bartolomeu transmitea, ulterior, o scrisoare în care își exprimă sustinerea și le ureaza preotilor si credinciosilor si, in general, locuitorilor și autorităților locale, sa aiba parte de o refacere rapidă si de vindecarea rănilor provocate de cutremurul dur care care a lovit insula Kos.

Sambata, insula Kos a Greciei a fost lovita de alte doua noi cutremure, cu distanta intre ele de doar cateva minute. Cu o zi inainte, un seism cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter se inregistrase pe aceeasi insula, produs în Marea Egee.(Lăcașuri Ortodoxe)

[https://lacasuriortodoxe.ro/files/arhiva/2017-07/nou-cutremur-in-turcia-si-grecia-relatari-ale-mitropolitului-de-kos.JPG]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.