DESCOPERIRE UIMITOARE in Sinai: Manuscrise rare medicale, cu cercetarile lui Hipocrate

FOTO: Muntele Sinai – Sfanta Ecaterina, Egipt

Este vorba despre o descoperire extrem de importanta pentru patrimoniul cultural și istoric al Egiptului.

Informatia face referire la o serie de manuscrise vechi și rare, descoperite în Mănăstirea Sfanta Ecaterina, aflata la poalele Muntelui Sinai, în nord-estul Egiptului.

DESCOPERIRE UIMITOARE in Sinai: Manuscrise rare medicale, cu cercetarile lui HipocrateManuscrisele in cauza au fost prezentate, zilele trecute, presei de către autoritățile egiptene.

„Preoții ne-au contactat, pentru a ne spune că au descoperit manuscrisele în timpul renovarii bibliotecii. Acestea sunt texte medicale, iar ele sunt importante, intrucat au fost folosite de nenumarate ori”, a subliniat Khaled al-Anani, Ministrul egiptean al Antichităților.

Unele texte ale acestor manuscrise care dateza din secolele V-VI sunt texte medicale, parti ale unor cercetari ale medicului grec Hipocrate.

Manuscrise rare medicale, descoperite in Sinai, cu cercetarile lui Hipocrate„Partea superioară a acestor manuscrise include texte arabe ale Evangheliilor. Iar partea inferioara a acestora, care sunt mai vechi cu un secol si jumatate, include texte medicale ale celebrului medic grec Hipocrate” – a spus Arhiepiscopul Damianos de Sinai, Pharan și Rait, citat de publicatia frantuzeasca Orthodoxie [https://orthodoxie.com/decouverte-de-rares-manuscrits-dans-le-sinai/ [https://orthodoxie.com/decouverte-de-rares-manuscrits-dans-le-sinai/] ].

Inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO în 2002, Mănăstirea ortodoxă Sfânta Ecaterina din Sinai deține una dintre cele mai mari colectii de manuscrise medievale.

Biblioteca Manastirii Sfanta Ecaterina din Sinai gazduieste peste 8000 de manuscrise si de carti religioase vechi, ocupand locul al doilea dupa cea a Vaticanului.

Hipocrat s-a nascut in anul 460 înainte de Hristos, pe insula Cos (amintita in stirile recente, ca fiind lovita de mai multe cutremure [https://lacasuriortodoxe.ro/turism-pelerinaje/23805-nou-cutremur-in-turcia-si-grecia-relatari-ale-mitropolitului-de-kos.html] – https://lacasuriortodoxe.ro/turism-pelerinaje/23805-nou-cutremur-in-turcia-si-grecia-relatari-ale-mitropolitului-de-kos.html [https://lacasuriortodoxe.ro/turism-pelerinaje/23805-nou-cutremur-in-turcia-si-grecia-relatari-ale-mitropolitului-de-kos.html] ) din Arhipelagul insulelor Sporade, decedand in anul 370 înainte de Hristos, în localitatea Larissa din Tessalia. Acesta a fost cel mai vestit medic al Greciei antice și este considerat părintele medicinei. Numele lui este legat de Jurământul lui Hipocrat, un adevărat codice moral al unui medic în exercitarea profesiunii sale, jurământ prestat și în zilele noastre în multe universități de către absolvenții facultăților de medicină. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.