Parintele Cristian Pomohaci solicita suspendarea temporara din preotie

FOTO: Satul Veţa – vazut de pe Dâlmă, parte din Miercurea Nirajului alaturi de localitatea Mosuni, in care slujeste Pr. Cristian PomohaciLicenta de utilizare:By Cristian Todea1 (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Intr-un articol recent, publicat pe site-ul web Mediafax [https://www.mediafax.ro/social/preotul-pomohaci-cercetat-pentru-racolare-de-minori-in-scopuri-sexuale-cere-autosuspendarea-din-preotie-acesta-invoca-motive-medicale-16629673] , se arata ca Parintele Cristian Pomohaci, cunoscut cântăreț de muzică populară, preot al Parohiei Moșuni, din județul Mureș, a solicitat singur suspendarea din preotie.

Parintele Cristian Pomohaci solicita singur suspendarea din preotieAstfel, dupa relatarea legata de plecarea din tara a Episcopului Husilor, Preasfintitul Parinte Corneliu [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23809-atat-episcopul-husilor-cat-si-seminaristul-sustin-ca-totul-este-o-inscenare.html] , anuntul pe care l-a facut Mediafax intristeaza lumea ortodoxa. Din cate se stie, Parintelui Cristian Pomohaci i se ceruse sa dovedeasca personal faptul ca totul a fost un fals, in fata Arhiepiscopiei de Alba Iulia de care acesta apartine – un lucru greu de realizat, mai ales dupa scurgerea unui timp indelungat de la eveniment si in conditiile in care, inca, ramane la nivel de presupunere faptul ca ar fi fost vorba chiar despre vocea Parintelui Pomohaci.

Parintele Cristian Pomohaci solicita singur suspendarea temporara din preotieIntre timp, Arhiepiscopia de Alba Iulia luase decizia ca Parintelui Cristian Pomohaci sa nu i se mai permita sa slujeasca. In ce priveste solicitarea din prezent, deocamdata, nu s-au facut precizari despre acceptarea sau neacceptarea acestei solicitari, de catre Arhiepiscopie.

Din cate se stie, pe 26 iunie 2017, in urma articolelor nenumarate aparute in presa, Politia locala a pornit cercetarea Parintelui Cristian Pomohaci, pe tema unei posibile propuneri de intalnire cu un minor, manifestandu-se in presa suspiciunea ca aceasta ar fi insemnat in fapt un act de corupere in vederea unei relatii necuviincioase, de tip sexual, cu minorul.

Conform comunicatului Mediafax, Parintele Pomohaci a invocat, in sustinerea recentei solicitari proprii de suspendare din preotie, motive medicale. Intr-un articol asemanator pe aceasta tema, publicatia HOTNews [https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21923114-preotul-cristian-pomohaci-cercetat-pentru-racolare-minori-scopuri-sexual-depus-cerere-retragere-temporara-din-preotie.htm] precizeaza ca, in fapt, ar fi vorba despre o “retragere temporara”, pe care Parintele Cristian Pomohaci ar fi solicitat-o in scris, citand in acest sens o declaratie facuta pentru Agerpres, chiar de catre purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, Parintele Oliviu Botoi, amintind, de asemenea, faptul ca Parintele Pomohaci nu a precizat si perioada pe care acesta o are in vedere.

Intrucat, dupa cum s-a vazut de la inceput, o mare parte a presei incearca sa manipuleze, alte publicatii s-au inghesuit deja sa declare in MOD FALS ca Parintele Pomohaci ar fi recunoscut fapta pentru care a fost acuzat – insa, aceasta doar in titlul articolelor cu pricina (publicatiile in cauza demonstrand astfel ca vor sa atraga cu spectaculosul inventat din titlurile lor, sau ca se bazeaza pe faptul ca, in marea majoritate, doar titlurile publicatiilor lor sunt citite, continutul articolelor cu pricina neamintind absolut nimic despre acest lucru – dupa cum era si firesc, odata ce nu a fost cazul unei astfel de recunoasteri, iar citatele proveneau de la aceleasi agentii pe care le-am citat si noi in articolul de fata). (Lăcașuri Ortodoxe)

CITESTE si: Cazul POMOHACI. LGBT mizeaza pe cartea cea mare [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23780-cazul-pomohaci-lgbt-mizeaza-pe-cartea-cea-mare.html]

CITESTE si: Desteapta-te UE! Destabilizarea BOR, egal destabilizarea Romaniei! [https://lacasuriortodoxe.ro/politici/23810-desteapta-te-ue-destabilizarea-bor-egal-destabilizarea-romaniei.html]

[https://lacasuriortodoxe.ro/politici/23810-desteapta-te-ue-destabilizarea-bor-egal-destabilizarea-romaniei.html] CITESTE si: Episcopul Husilor – EXPERTIZA TEHNICA, surprize si suspiciuni [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23801-episcopul-husilor-expertiza-tehnica-rezultate-surpriza-si-suspiciuni.html]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.